NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.06.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(VELIKA FOTOGALERIJA) Zatvorene IV. Hrvatske svjetske igre i dodijeljene medalje najboljima

naslovna

Državni tajnik za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, na kraju je Igara iznimno zadovoljan.

Br. pregleda: 2057

naslovna

Autor: Z.S.

Završile su IV. Hrvatske svjetske igre! Najveće amatersko natjecanje izvandomovinskih Hrvata dosad u posljednja četiri dana okupilo je oko 1200 natjecatelja iz više od 30 zemalja svijeta, a najboljima od njih danas su dodijeljene medalje.

Državni tajnik za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, na kraju je Igara iznimno zadovoljan.

- Najveći dobitak je to veliko zajedništvo koje pokazuju Hrvati iz cijelog svijeta. U ova četiri dana tu je bilo 1200 ljudi s pet kontinenata, iz cijelog svijeta. Dakle, to je moguće organizirati. Sve eventualne greške popravit ćemo na sljedećim igrama. Ono što mene najviše veseli je da u tom njihovom sportskom duhu, u tom natjecanju, je iznad pobjede uvijek to zajedništvo. Veselje, druženje, savladavanje prepreka , jezičnih, kulturnih... Sve su oni to nadvladali i svi su kao jedan, osjećaju da pripadaju jednom narodu, osjećaju da je ovo glavni grad svih Hrvata, da je Hrvatska njihova zemlja i njihov dom. Bit ćemo sretni ako potaknemo u njima želju da dođu u Hrvatsku, možda ovdje ostvare svoje živote. Ali u svakom slučaju da i dalje dolaze i sudjeluju u ovakvim manifestacijama koje će ih okupljati - rekao nam je Milas.

Nakon dodjele medalja najboljim natjecateljima u svim sportovima, koja se održala u klubu Roko u neposrednoj blizini Studentskog doma Stjepan Radić, gdje su natjecatelji bili smješteni, zabava će se nastaviti do dugo u noć, uz nastup Miroslava Škore. 

22.07.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival svjetlosti u Ninu

FOTO: Navijači u Nižnji Novgorodu

FOTO: 130 godina turizma u Crikvenici

FOTO: Disko na otvorenom u Crikvenici

FOTO: Na Palade

FOTO: Navijači na tribinama

FOTO: Pripreme za Hrvatska-Nigerija

FOTO: NK Croatia Bietigheim –SV Wachbach 2-4

FOTO: 'Mali Lurd' u Dalmaciji

FOTO: KSD Hajduk Nürnberg - DJK Oberasbach 3:0