Vlč. Božo Polić je u svojoj prigodnoj propovijedi naglasio važnost Prve pričesti i važnost trajnog djelovanja prijateljstva s Isusom, naglasivši da je Isus najbolji prijatelj u svim radostima i žalostima pa tako i sada u ovo vrijeme pandemije.

U subotu je u župnoj crkvi St. Paulus u Balingen – Frommernu pokraj Stuttgarta upriličeno slavlje Prve svete pričesti.

Pod pučkom svetom misom 17 prvopričesnika primilo je prvi put Tijelo Kristovo. Svetu misu i sakrament Prve pričesti predvodio je i podijelio župnik vlč. Božo Polić, koji je još davne 1989. godine došao iz Mostarske biskupije i sve do danas vjerno i predano vodi HKZ u Bailingenu.

Na početku misnog slavlja župnik je pozdravio sve prvopričesnike, roditelje, župljane i goste koji su došli u molitvi podržati prvopričesnike te uveličati ovo misno slavlje. Skladnim pjevanjem animirali su prisutni vjernici, a uz orgulje popratila ih je Ana Vidović.

Ljepoti  ovog sakramentalnog slavlja doprinijeli su i sami prvopričesnici koji su zajedno s vlč. Božom pripremili prigodne recitacije uz molitvu vjernika, prinos darova i zahvalu Isusu. Prvopričesnici su obnovili i krsni zavjet uz paljenjem svijeća sa Uskrsne svijeće.

Vlč. Božo Polić je u svojoj prigodnoj propovijedi naglasio važnost Prve pričesti i važnost trajnog djelovanja prijateljstva s Isusom, naglasivši da je Isus najbolji prijatelj u svim radostima i žalostima pa tako i sada u ovo vrijeme pandemije (Covida-19).

“Isus nas čuva i voli svakoga dana s istom snagom, zato mi ljubimo Isusa kroz svaku nedjelju dok primamo njegovo Tijelo u maloj bijeloj hostiji. Ovo što vi danas primate su svatovi za vječnost. Molite da nikada ne zaboravite koliko je važan i prekrasan susret s Isusom u sakramentima ispovjedi i pričesti”, kazao je vlč. Polić.

Aktualne korona-mjere ipak nisu u potpunosti potisnule ljepotu prvopričesnih slavlja. Iako u skraćenom programu i s manje recitacija, opet je sve bilo lijepo, dostojanstveno i poticajno.


Autor: CroExpress, Nena Jurić Datum objave: 09.06.2021.