Grupa mladića igrala je stolni tenis u parku te je u jednom trenutku došlo do svađe i 22-godišnjak je izvadio nož.

Hrvat Stjepan J. (25) ubijen je u subotu nakon svađe u parku Karl-Marx-Ring u Münchenu.

 Sve je počelo kada se okupila skupina mladića u dobi od 18 do 25 godina koji su kupili pivo te otišli igrati stolni tenis. U jednom trenutku došlo je do svađe između 22-godišnjeg Bosanca i Hrvata te je Bosanac izvadio nož i napao 25-godišnjaka.

Jedan 18-godišnjak pokušao je spriječiti napad te je zadobio posjekotinu na ruci. Nakon što je 25-godišnjak ozlijeđen pao na pod, osumnjičenik i ostatak društva su pobjegli. Beživotno tijelo 25-godišnjaka u parku je pronašao prolaznik, koji je odmah kontaktirao policiju, piše Tageszeitung.

U isto vrijeme trojica mladića odvela su 18-godišnjaka s posjekotinom na ruci, koja je bila ozbiljna, u bolnicu te se ubrzo sve razotkrilo.

“Istraga je trenutačno usredotočena na navodnog počinitelja”, rekla je tužiteljica Juliane Grotz iz ureda javnog tužitelja Münchena.

Stephan Beer, šef odjela za ubojstva u Münchenu rekao je da je policija uhitila 22-godišnjaka u nedjelju navečer, a pretragom stana pronađeni su elektrošokeri i bokseri. Osumnjičeni je otprije poznat policiji i brani se šutnjom. Priveden je zbog ubojstva iz nehaja i prijeti mu 15 godina zatvora. Izvor: Dnevnik.hr


Autor: CroExpress Datum objave: 01.11.2022.