Nakon stidljivog početka prije tri godine te dvogodišnjeg provlačenja kroz bespuća korone, Festival traminca će 10. i 11. lipnja doživjeti svoje četvrto izdanje.

Mjesto održavanja je i dalje isto, Ilok, no lokacija svih sadržaja, od gala večere, radionica do izložbenog dijela i after partyja, ovaj put će biti u prekrasnom i bajkovitom ambijentu hotela Dunav.

Ovdje možete pročitati kompletnu satnicu Festivala sa svim informacijama koje će vas uvjeriti da je Ilok 10. i 11. lipnja mjesto koje morate posjetiti.

Petak, 10. lipnja, 19:30 sati

GALA VEČERA, gost Marin Rendić, chef koji je u Zagrebu s velikim uspjehom vodi restoran Bistro Apetit by Marin Rendić.

  • Tartar od ribeyea/čips od kulena – Traminac Zima
  • Pastrva sous vide/badem/pesto od medvjeđeg luka – Traminac Trs;
  • Palenta/pileća jetrica/pjena od crvene paprike – Traminac Rosamal (Vinarija Papak);
  • Rižoto od butternut tikve/lički brie – Traminac Buhač;
  • Crna svinja/krema od mrkve i timjana/mlada mrkva u cikli – Traminac Principovac (Iločki podrumi);
  • Mandarina desert – Traminac izborna berba bobica (Vinarija Dragun)

(Ulaznica za večeru koja uključuje šest slijedova hrane i šest različitih traminaca je 490 kuna. Broj mjesta je ograničen! Pošaljite rezervacije na mail: festival.traminca@gmail.com ili javite se na telefon: +385981747108.)

Subota, 11. lipnja, 10.00-17.00 sati

ALTO ADIGE – masterclass by LUCA GARDINI – najbolji traminci Alto Adigea;

GOSTUJUĆA SORTA – Tamjanika, masterclass by TOMISLAV IVANOVIĆ;

FRANCUSKI SIREVI IZ LIKE I TRAMINAC – Premijerno predstavljanje traminaca iz vinarija Zima, Zajec, Povratak, Baković Kaselj, Vinum i Krauthaker uz francuske sireve iz Like chefa Marina Rendića koji će, također, u Iloku doživjeti svoje prvo javno predstavljanje;

NEŠTO SASVIM DRUKČIJE – Marcellina, traminac iz vinograda u Paoniji u Coloradu na nadmorskoj visini od 2000 metara – najviši traminac na svijetu!

ĐORĐE BIKICKI – Regionalna senzacija koja se prvi put hrvatskoj javnosti predstavila upravo na prvom izdanju Festivala traminca, i to s fantastičnim maceriranim tramincem Uncensored. Ovaj put Đorđe će predstaviti cijeli spektar svojih traminaca i objasniti zašto je Fruška gora idealno podneblje za tu sortu. Mentor i najbliži suradnik mu je veliki Oskar Maurer iz Hajdukova nedaleko od Subotice.

MARC TEMPE – Veliko predstavljanje ove značajne alzaške vinarije koja je, uz Domaine Weinbach i Zind-Humbrecht, jedina vinarija iz Alsacea koju je Robert Parker, i to za gewurztraminer Grand Cru Mambourg Selection de Grain Nobles, nagradio s maksimalnih 100 bodova;

TRAMINAC I ČOKOLADA – Miloš Stojaković iz čokolaterije Aguara priredio je za tri različita predikata Iločkih podruma tri posebne čokolade napravljene samo za ovu prigodu.

(Ulaznica za sve radionice je 500 kuna. Broj mjesta je ograničen! Pošaljite rezervacije na mail: festival.traminca@gmail.com ili javite se na telefon: +385981747108. )

17.00 – 24.00 – Izložba traminaca


Autor: TZ Vukovarsko-srijemske županije Datum objave: 07.06.2022.