Ukupno 36 dolaznih i odlaznih letova otkazano je u srijedu u zračnoj luci u Münchenu jer je zemaljsko osoblje napustilo svoja radna mjesta na pet sati kako sudjelovalo u kratkom štrajku.

Sindikat Verdi pozvao je na štrajk zbog povećanja plaća.

Štrajk je ciljao Swissport Losch, tvrtku koja pruža kopnene, ugostiteljske i teretne usluge. Glasnogovornik sindikata rekao je da je odaziv radnika bio visok.

Otkazani su letovi koje u Lufthansino ime obavljaju Air Dolomiti, Citylike i Eurowings, na destinacije među kojima su Palma de Mallorca, Firenza, Torino, Bologna, Zurich, Stuttgart i Dresden, potvrdio je glasnogovornik aerodroma.

Verdi zahtijeva značajno povećanje plaća za gotovo 600 radnika Swissport Loscha kako bi “osigurao realnu plaću uslijed inflacije od osam posto”, rekla je glavna pregovaračica Manuela Dietz u utorak. Tvrtka bi onda mogla popuniti svoje otvorene pozicije, rekla je Dietz.

Swissport Losch pruža putničke usluge, kao i usluge prtljage i prijevoza tereta za avioprijevoznike i podružnicu aerodroma Aeroground. Pruža usluge parkinga za zrakoplove, uključujući i autobusne i prijevozne usluge.

Datum novih pregovora još nije određen. 


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 10.08.2022.