PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.08.2019
tekst
tekst

Aktualno

PROMETNI VIKEND ZA SVETA TRI KRALJA Na granicama nas čekaju užasne gužve! Evo kako ih izbjeći

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Pojačan promet očekuje nas od petka, 4. siječnja, a potrajat će cijelog vikenda, 5. i 6. siječnja od ranih jutarnjih sati.

Br. pregleda: 1592

Autor: CroExpress

Značajne gužve i čekanja na graničnim prijelazima očekuju nas tijekom vikenda od 4. do 6. siječnja 2019. godine, javlja Hrvatski autoklub. Izbjeći ih možete korištenjem manjih graničnih prijelaza, savjetuju.

Vikend kad slavimo blagdan Sveta tri kralja dovest će na naše prometnice značajan broj vozila. Razlog tome je povratak velikog broja turista iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim državama kao i početak tradicionalnog skijaškog vikenda. Zbog svega navedenog, očekuju nas značajne, osobito na graničnim prijelazima.

Pojačan promet očekuje nas od petka, 4. siječnja, a potrajat će cijelog vikenda, 5. i 6. siječnja od ranih jutarnjih sati. Najznačajnijih gužvi bit će na glavnim cestovnim pravcima A3 Bregana-Lipovac, u smjeru graničnog prijelaza Bregana i A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj, sa zastojima na naplatnim postajama Zagreb-istok i Trakošćan.

Na ulasku u Hrvatsku dugotrajna čekanja i gužve očekuju nas na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo i Tovarnik), Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Maljevac), dok će se na izlasku zasigurno najduže čekati na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak i Rupa.

Zbog odlaska na skijaške destinacije, u ranim jutarnjim satima u subotu, 6. siječnja (između 4:00 i 8:00 sati), očekuju nas gužve i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji. 

Zbog dužih čekanja na granicama, osobito na ulasku u zemlju, građanima RH i EU, ukoliko je moguće, savjetujemo da koriste manje granične prijelaze u blizini. 

03.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.