PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

20.06.2019
tekst
tekst

Aktualno

POZIV KOJI NAS JE ŠOKIRAO 'Idemo u Njemačku! Mi bi vratili Libby...'

Foto: Sigurna kućica

Foto: Sigurna kućica

Pokušali smo objasniti da i u Njemačkoj primaju pse. Neuspješno.

Br. pregleda: 2628

Autor: Sigurna kućica

Jučer smo dobili poziv kojeg se svaki volonter, čovjek koji je ikada udomio psa, boji. S druge strane glas se čuje glas njene udomiteljice, one iste koja je rekla da će ju voljeti do kraja života: 'Mi bi Libby vratili'.

Šok!

Pa to nam govori žena koju smo dobro znali, s kojom smo razgovarali, koja nam je fotkice slala. I sada nakon godinu i pol dana ta žena malenu vraća - nije nam jasno. Pitamo: 'Što se dogodilo?', jer sad smo već sigurni da se dogodilo nešto strašno.

'Znate, selimo u Njemačku.'

Pokušali smo objasniti da i u Njemačkoj primaju pse. Neuspješno.

A Libby? Što je ona skrivila? Ništa! Bila je nježna s djecom, poslušna i dobra, a i na male mace je kad je trebalo pazila. Libby je bila iskrena u svojoj ljubavi i čista srca. Strpljiva i draga. Bila je obitelj i svojim ljudima je vjerovala. I nije očekivala da će početak njihovog novog života za nju značiti kraj. 

Libby je već jednom bila napuštena, prošla život lutanja u kojem je svaki dan bio borba, život skloništa u kojem se trudila istaknuti među silnim napuštenim dušama, pa je otišla na privremeni smještaj i tu je ponovno čekala. Sve je tako hrabro podnijela. Nakon svega dočekala je dom koji je znala cijeniti. Ali ni mi ni ona nismo znali da će trajati do 'selimo u Njemačku'. I

Jednom odlukom ponovno su joj srušili svijet!

I tako vam se, prijatelji, napušta već jednom napuštena duša. Kažu, putuju za dva tjedna. Eto, toliko vremena su i Libby i nama dali za novi početak. Oni put putuju pa i Libby mora spakirati kofere. Samo što malena nema kartu u njihovom smjeru.

Libby ima pet godina, cijepljena je, čipirana i sterilizirana. Lijepo hoda na lajni. Prekrasnog je karaktera.

Ako biste je željeli udomiti, javite se u inbox Sigurne kućice

19.03.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.