Autor: CroExpress/Hina
Njemački zeleni zadržali su vodeću poziciju među glasačima, prema novoj anketi objavljenoj u subotu, dok Socijaldemokratima (SPD) nastavlja padati popularnost. 
Forsa Trend Barometer, u suradnji s RTL-om i nekoliko televizija, pokazao je kako bi Zeleni osvojili 27 posto glasova kad bi se opći izbori održali ove nedjelje, što predstavlja jednaku razinu podrške kao i prošloga tjedna. 
Konzervativni blok kojeg predvodi kancelarka Angela Merkel zauzeo je drugo mjesto s 24 posto, također nepromijenjeno, dok je Alternativa za Njemačku (AfD) na 13 posto, što predstavlja rast od jednog postotnog boda.  
SPD je u međuvremenu izgubio još jedan postotni bod te se spustio na 11 posto, što predstavlja njihovu najnižu podršku do sada izmjerenu u ovoj anketi. Slobodni Demokrati, pobornici slobodnog tržišta, porasli su za jedan bod te imaju 9 posto, dok se krajnja ljevica Die Linke zadržala na 8 posto podrške.  
U anketi se 69 posto ispitanika izjasnilo kako su uvjereni da SPD neće ponovno dobiti povjerenje koje je izgubilo kod većine glasačkoga tijela u bližoj budućnosti. 
Forsa je obuhvatila 2001 ispitanika u razdoblju između 11. i 14. lipnja. Anketa ima marginu pogreške od 2.5 postotna boda. Andrea Nahles odstupila je s mjesta čelnice stranke nakon što je SPD pretrpio ponižavajući poraz na europskim izborima protekloga mjeseca. 
Manji dio ispitanika, njih 23 posto, smatra kako je Kevin Kuehnert (29), potencijalni novi čelnik SPD-a, prikladan izbor za vodeću osobu stranke.

Datum objave: 16.06.2019.