PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

17.10.2019
tekst
tekst

Aktualno

24-GODIŠNJA SLAVICA ZORIĆ IZ MARKUŠICE KOD VINKOVACA Novac iz EU fonda uložila u kupnju mliječnih ovaca, koje je uvezla iz Velike Britanije

Autor: Facebook/Tomislav Tolušić

Autor: Facebook/Tomislav Tolušić

Trenutno imam stado koje broji 97 ovaca o kojima brinem sama.

Br. pregleda: 2262

Autor: CroExpress/ Tomislav Tolušić

Diplomirala je menadžment u sportu, zdravstvu i turizmu no 24-godišnja Slavica Zorić iz Markušice kod Vinkovaca, nakon završenog studija, vratila se u svoje selo i okrenula poljoprivredi.

Prije tri godine pokrenula je OPG, koji uspješno vodi. Njena je priča dobila novi zamah kada je iz Programa ruralnog razvoja povukla 50 000 eura, a dobiveni novac uložila u kupnju mliječnih ovaca, koje je uvezla iz Velike Britanije.

'To su ovce koje su posebno divne i brižne majke, a imaju mnogo janjaca, pa smo tako već u više slučajeva imali trojke pa čak i jedne četvorke. Trenutno imam stado koje broji 97 ovaca o kojima brinem sama, čemu se svi čude, no mogu poručiti da za jednu djevojku od 24 godine to nije niti malo težak posao. Nadam se i da će prodaja janjadi ići dobro, da će moji kupci prepoznati kvalitetu. Što se tiče isporuke ovčjeg mlijeka, nedavno sam potpisala ugovor s mljekarom kojoj svaki dan isporučujem oko 80 litara mlijeka od 50 ovaca koje se trenutno muzu', poručuje ponosno Slavica.

Sretno i dalje!

20.06.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.