Autor: CroExpress

Grad Ogulin odao je počast generalu Hrvatske vojske i heroju Domovinskog rata Petru Stipetiću tako što trg u centru njegova rodnoga grada od sada nosi njegovo ime.

Iako je na proslavu Dana grada i proglašenja trga pozvan državni vrh, stigla su samo dva izaslanika.
‘To je velik događaj jer je general Stipetić jedan od najvećih i najboljih generala Domovinskog rata i državni vrh je trebao doći i odati mu počast’, rekao je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović. 

General Petar Stipetić bio je izvrstan operativac i strateg, jedan od rijetkih generala kojima se predao cijeli korpus. Naime, pukovnik vojske Krajine Čedo Bulat na Baniji kod Topuskoga general pukovniku Petru Stipetiću predao je 8. kolovoza 1995. godine 21. kordunski korpus i čestitao Hrvatskoj vojsci na pobjedi.

Bivši ministar hrvatskih branitelja Predrag Fred Matić za 24 sata komentirao je nedolazak državnog vrha kao nekorektan. 
‘Njega HDZ nikad nije volio jer je bio vojnik, nije se htio petljati u politiku i nije imao ničiju stranačku iskaznicu. Vrlo je nekorektno što nitko od državnog vrha nije nazočio otkrivanju spomen ploče u ogulinskom parku. Ali svaka im čast, ostali su dosljedni u tom nevoljenju Stipetića čak i nakon njegove smrti. Čak i u smrti pokazuje da je veći od svih njih. Klanjaju se ratnim zločincima, a čovjeka s kojim se mogu ponositi zataje‘, ogorčen je bivši ministar branitelja Predrag Matić.

Datum objave: 16.09.2019.