Autor: CroExpress

U Grazu je danas, pod pokroviteljstvom Ministarstva za regionalni razvoj i fondove EU održan ‘Dan Hrvatske 2019’. Uvodnu prezentaciju održala je državna tajnica Nikolina Klaić.
Tema poslovnog skupa je bila EU fondovi u Hrvatskoj, a sudjelovalo je preko 150 predstavnika gospodarskog, javnog i civilnog sektora iz Austrije i Hrvatske.
0c544652e1.jpg
U okviru panela ‘EU fondovi i njihov utjecaj na gospodarski rast i razvoj Hrvatske s naglaskom na Projekt Slavonija, Baranja i Srijem’ sudjelovali su državni tajnik ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak zajedno s državnom tajnicom Natašom Mikuš Žigman, Josipom Grgićem iz HBOR-a te gospodarstvenicima iz Austrije.
e195b9eca9.jpg
– Hrvatska planira u sljedećem programskom razdoblju 2021. – 2027., s ciljem povećanja produktivnosti i modernizacije poljoprivrede, strateški definirati potencijalni projektni ciklus vezan za primarnu poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju, uz naglasak na udruživanje poljoprivrednika te mlade poljoprivrednike i inovacije u poljoprivredu, kao i dio lokalne infrastrukture koja može doprinijeti povećanju konkurentnosti poljoprivrede RH, izjavio je državni tajnik Majdak.

Datum objave: 23.10.2019.