Autor: CroExpress

Peti put zaredom u našoj se zemlji, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike, održava godišnja konferencija posvećena javnoj, kulturnoj i znanstvenoj diplomaciji, koja među svoje goste-predavače u pravilu poziva neke od najpoznatijih i najuspješnijih osoba poteklih iz Hrvatske.

Ove će godine jedan od njih biti i legendarni Nikola Pilić, jedini teniski trener na svijetu s tri osvojena Davis Cupa (sa tri različite teniske reprezentacije) i ključna figura u izgradnji svjetskih šampiona (Ivaniševića, Beckera, Đokovića).

Našu proslavljenu liječnicu, kirurginju, spisateljicu i počasnu Konzulicu Republike Hrvatske u Italiji, dr. Nelu Sršen nije potrebno posebno predstavljati, kao ni hrvatsko-američkog glazbenika, lobista i mirovnog aktivistu Nenada Bacha koji je svojim nastupima s Pavarottijem, Cohenom, Springsteenom, i Bonom (U2), u vremenu kad je to Hrvatskoj bilo najpotrebnije, nemjerljivo doprinio ugledu Republike Hrvatske u svijetu. Vrijedi izdvojiti i dr. Mladena Andrlića, dugogodišnjeg ravnatelja Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova i aktualnog hrvatskog veleposlanika u Budimpešti; zatim, mladog arhitekta Bruna Jurčića, povratnika iz Sjedinjenih država koji je nedavno predstavljao Hrvatsku na Biennalu u Veneciji, a osim što vodi urede u Puli i Šangaju, hvaljen je i kao autor Infobip-ova korprativnog remek-djela u Vodnjanu, ujedno prvog IT kampusa u Republici Hrvatskoj.
Od ostalih predavača, najavljeni su: Marina Drašković (‘Ponos Hrvatske 2017.’), Mirko Boch (ravnatelj Zagrebačke filharmonije), najveća hrvatska influencerica na društvenim mrežama Ella Dvornik, modna poduzetnica Iva Tuđa te Petar Ćurić kao pokretač i voditelj projekta.

Datum objave: 31.10.2019.