Autor: CroExpress/Hina

‘Dosta je bilo straha, mi ćemo od danas biti pokret koji će razbiti strah u cijeloj našoj lijepoj domovini, a 22. prosinca Hrvatska će slaviti u zajedništvu i u miru ćemo dočekati Božić jer neće biti drugog kruga’, istaknuo je Škoro na predizbornom skupu pod sloganom ‘Sad il’ nikada!’ često prekidan uzvicima podrške i pljeskom nazočnih.
Naglasio je i da će 22. prosinca Hrvatska ‘nakon dugo vremena glasovati ‘za’, a to će biti i prvi korak u ‘vraćanju države narodu’ te poručio kako nema te sile ili stranačke i partijske diktature koja će im ukrasti to slavlje.

‘Dosta je bilo, jer oni ne mogu ukrasti onoliko koliko nas može izaći na te izbore’, naglasio je. Dodao je i da će će pobijediti jer imaju narod uza se, jer su uz njih ponosni i jaki hrvatski branitelji te zajedništvom iseljene i domovinske Hrvatske te će ih pobijediti istim velikim srcem kojim je stvorena samostalna i neovisna hrvatska država.

Naglasivši kako nitko neće moći zasustaviti tsunami koji danas kreće iz Lisinskog, Škoro je rekao kako nema te sile koja može spriječiti vraćanje Hrvatske narodu.


Podsjetivši da je u toj istoj dvorani prije 30 godina održan skup koji je značio prekretnicu u procesu stvaranja hrvatske države, ocijenio je kako tadašnji i sadašnji HDZ nemaju nikakvih dodirnih točaka osim istoga naziva. Ustvrdio je da premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nemaju snage za promjene ali imaju snage reći da je Škoro izdao HDZ.

‘Ne, ne i ne. HDZ i Franju Tuđmana izdao je Andrej Plenković’, izjavio je Škoro koji je HDZ-ovim birači poručio kako ‘moraju znati da je glas za Grabar-Kitarović i glas za Plenkovića’.

Škoro je rekao kako želi biti predsjednik ujedinitelj napaćenog ali ponosnog i vrijednog naroda koji je u proteklih 20 godina doživio mnoga razočarenja. ‘Bit ću neovisan u bilo kakvom političkom, poslovnom i privatnom utjecaju. Nitko me neće moći nazvati i reći što da radim. Račun ću polagati jedino narodu i ako mi narod pokaže palac dolje, sam ću otići, nećete me morati tjerati’, rekao je.

Poručivši kako će ih pomesti na izborima 22. prosinca jer su oteli državu narodu, Škoro je kazao i da je jadna država u kojoj se predsjednica bavi srpskim čokoladicama, hrvatskim čokolinom, rođendanskim tortama, zatvorskim kolačima te na svaki mogući način pokušava oteti posao njima pjevačima. Uz to, jadna je i zato što premijer Plenković zbog svog ega mjesec dana nije u stanju primiti učitelje a predsjednik Sabora možete biti i sa 808 osvojenih glasova na izborima, izjavio je.

‘Deestradizirati ću funkciju predsjednika države i vratit ću joj izgubljeno dostojanstvo’, istaknuo je Škoro.

Predstavljajući svoj program rekao je da će, kako bi mogao provesti potrebne promjene, tražiti povećanje predsjedničkih ovlasti, omogućit će da se umjesto stranačke podobnosti počne vrednovati znanje, izvrsnost i sposobnost a prvi referendum koji će raspisati bit će o ovršnom zakonu kako bi 250.000 građana dobilo novu šansu.

Također, želi u svakom trenutku narod na referendumu pitati za mišljenje o nekom pitanju, a kada taj referendum ne prođe, dat će ostavku jer, kako je rekao, ne želi biti predsjednik bez potpore naroda.

Kaže kako ‘nakon poraza Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima’ očekuje i trenutnu ostavku Vlade, raspuštanje Sabora i nove parlamentarne izbore.

Ustvrdio je da HDZ i SDP pripremaju veliku koaliciju što bi, kaže, bio ‘zadnji čavao u lijesu hrvatske parlamentarne demokracije’ te istaknuo kako je pobjeda na predsjedničkim izborima ključna kako oni ne bi ‘dokrajčili sve nas’.

Škoro je podržao povećanje vojnog proračuna i pojačanu modernizaciju Hrvatske vojske (HV) rekavši kako, ako bude potrebno, na hrvatske granice treba izaći i HV. Uz to, tražit će i značajnija sredstva EU za zaštitu hrvatske, ali i europske granice jer smo članica EU.

Najavio je i da će BiH biti prva zemlja koju će posjetiti kao predsjednik Republike
, poručio je i da Srbija ne smije ući u EU dok, među inim, ne otkrije sudbinu nestalih branitelja i civila, vrati svu pokradeno hrvatsko kulturno blago i arhivsku građu te da mora priznati agresiju na RH te podnijeti političke i druge konzekvence te agresije uključujući plaćanje odštete zatočenicima srpskih koncentracijskih logora.

Datum objave: 08.12.2019.