PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

22.02.2020
tekst
tekst

Aktualno

DANAS U KARLOVCU Održan 19. Redovni izvještajni Sabor HVIDRA-e Republike Hrvatske

Foto: HVIDRA RH

Foto: HVIDRA RH

U radnom dijelu sjednice, nakon održane rasprave, usvojena su izvješća o radu Predsjedništva i Glavnog odbora, sa pregledom realizacije plana i programa, te financijsko izvješće I.-XII. 2018. godine, kao i izvješća o radu tijela, sa pregledom realizacije plana i programa, te financijsko izvješće I.-XI. 2019.

Autor: CroExpress

Također su usvojena izvješća o radu Suda časti i Nadzornog odbora HVIDR-a RH za 2018. i 2019. godinu. Temeljem dnevnog reda, na kraju je usvojen Operativni i financijski plan za 2020. godinu.

Nakon završetka sjednice Sabora, održana je tribina u svrhu edukacije o realizaciji odredaba novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, te su stručne osobe Ministarstva hrvatskih branitelja održale 6 prezentacija aktivnosti Ministarstva hrvatskih branitelja nazočnim sudionicima tribine, te na kraju predavanja odgovarale na postavljena pitanja.

Sudionici tribine istaknuli su dobru suradnju u dosadašnjem radu udruga i nadležnih državnih tijela, te su iskazali zadovoljstvo organizacijom, načinom edukacije i kvalitetnom raspravom koja je uvelike doprinijela povećanju njihovog znanja, informiranosti, psihosocijalnog osnaživanja i edukacije o njihovim pravima i aktivnostima ministarstva, a posebice mogućnosti prijenosa stečenih znanja njihovim članovima i udrugama na lokalnoj razini, te potrebu realizacije tribina u matičnim županijskim središtima u narednom razdoblju.


Foto: HVIDRA RH

U ime premijera RH Andreja Plenković Saboru HVIDRA-e je nazočio Dinko Tandara pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, izaslanik predsjednika sabora RH i saborski zastupnik Tomislav Lipovšćak, kao i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Pročitano je pismo isprike Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović koja zbog predizbornih aktivnosti nije mogla nazočiti Saboru HVIDRA-e, ali je od nazočnih popraćena velikim apaluzom.

Bez obzira na prizivanja od strane dijela HVIDR/e uz Osjeka i Vinkovaca od 188 pozvanih na saboru je sudjelovalo 184 te se opet pokazala kompaktnost i jedinstvo HVIDR-e RH.Izvor: nacionalno.hr11.12.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.