CroExpress/PR

Europska turistička komisija (ETC) odobrila je sufinanciranje zajedničkog projekta Hrvatske turističke zajednice i Slovenske turističke organizacije za promotivnu kampanju ‘Croatia and Slovenia: Full of Ways to Feel and Explore’ koja će se provoditi na tržištu Australije do studenog 2020. godine. Vrijednost i ukupni budžet kampanje iznosi 200.000,00 eura od kojih se polovina sredstava, odnosno 100.000,00 eura odnosi na potporu ETC-a.
Zajednička promocija Hrvatske i Slovenije na dalekim tržištima, a posebice ova koja će biti realizirana na velikom australskom tržištu, jedinstven je primjer uspješne suradnje u turističkoj promociji dviju zemalja. Znamo da gosti s dalekih tržišta svoja putovanja najčešće realiziraju u razdobljima pred i posezone prilikom kojih posjećuju nekoliko zemalja pa upravo iz tog razloga vrlo intenzivno surađujemo s kolegama iz Slovenske turističke organizacije’, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je s tržišta Australije tijekom prošle godine u Hrvatskoj ostvareno više od 242 tisuće dolazaka i više od 741 tisuće noćenja.

Nakon što su europska sredstva prošle godine odobrena za kampanju ‘Experience Croatia, Feel Slovenia’, koja se provodila na kineskom tržištu, ove su godine sredstva odobrena za kampanju na australskom tržištu koja za cilj ima promociju i snažnije pozicioniranje Hrvatske i Slovenije kao atraktivnih cjelogodišnjih destinacija. Poseban fokus u kampanji bit će usmjeren na teme aktivnog i pustolovnog turizma, prirodnih ljepota i manje poznatih turističkih destinacija za goste visoke platežne moći. U sklopu kampanje također će se promovirati i bogata kulturno-povijesna baština, eno-gastronomija, kao i drugi turistički atraktivni atributi obiju zemalja.

‘Drago mi je što smo i ove godine bili uspješni u zajedničkoj prijavi na natječaj Europske turističke komisije što potvrđuje našu odličnu suradnju u promociji na dalekim tržištima. Uvjerena sam da ćemo zajedničkom promocijskom kampanjom na australskom tržištu predstaviti Sloveniju i Hrvatsku kao destinacije jedinstvenih doživljaja i održivog turizma’, izjavila je direktorica Slovenske turističke organizacije Maja Pak.

U sklopu kampanje bit će organizirane radionice za agente i turoperatore u Sydneyju i Melbourneu, provodit će se aktivnosti oglašavanja u digitalnim medijima, a suradnja će se uspostaviti i s odabranim australskim influencerima koji će tijekom proljeća iduće godine posjetiti Hrvatsku i Sloveniju. Također, u suradnji s jednom od vodećih online turističkih agencija na australskom tržištu bit će osmišljena i provedena online kampanja kojom će se kroz dva vala Hrvatska i Slovenija prezentirati za goste koji žele uživati u jedinstvenim i autentičnim iskustvima izvan glavnih dijelova sezone.

Dodajmo kako su Hrvatska turistička zajednica i Slovenska turistička organizacija financijska sredstva uspješno povukla kroz ETC-ov Poziv za sufinanciranje transnacionalnih promotivnih kampanja na dalekim tržištima, a u okviru projekta Destination Europe i nove strategije Horizon 2022. Na navedeni je poziv pristiglo ukupno 18 prijava, dok je potporu ostvarilo njih 11.

Datum objave: 17.02.2020.