Analiza DNK potvrdila je da tijelo, pronađeno u srijedu u Dunavu kod Beograda, pripada Mateju Perišu koji je nestao u novogodišnjoj noći u srbijanskoj prijestolnici, objavili su lokalni mediji pozivajući se na neslužbene izvore.

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći  30. na 31. prosinca prošle godine kada je istrčao iz beogradskog noćnog kluba “Gotik” i otad mu se gubi svaki trag.

Nakon 139 dana potrage, tijelo je u srijedu primjećeno pored Ade Huje, nizvodno od Beograda i po odjeći je odgovaralo onome kako je mladić bio odjeven u noći kad je nestao.

Po nalogu tužiteljstva obavljena je obdukcija i DNK analiza, a rezultati toksikoloških analiza bi mogi biti poznati za nekoliko tjedana, perenose mediji.

Tužiteljstvo i policija zasad nisu potvrdili da se radi o Perišu.

Nakon vijesti o pronalasku tijela, Matejev otac Nedan Periš u srijedu je izjavio da po odjeći pronađeni mladić odgovara Metejevu opisu.

“Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja obitelj”, rekao je Periš za portal Telegraf.rs. 


Autor: CroExpress/HINA Datum objave: 19.05.2022.