U petak dok je još vrijedio stari režim prelaska austrijske granice po kojem se je od putnika zahtijevalo da predoči negativni PCR korona test s austrijske granice je vraćeno tek 14 putnika, za razliku od subote kada su na snagu stupile nove znatno strože Covid-19 mjere.

Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer je u priopćenju za javnost istaknuo kako je granična policija u suradnji s vojskom, a u skladu s novim pooštrenim mjerama ulaska u Austriju donesenih zbog zaštite od širenja koronavirusa, koje su stupile na snagu u subotu 19. prosinca, s graničnih prijelaza vratila 1.415 osoba, prenosi Večernji list.

U izvješću se navodi da je samo protekle subote na austrijskim graničnim prijelazima kontrolirano 57.351 osoba, što je za 11,5 posto više nego dan prije.

Na znatno stroži režim ulaska putnika u Austriju od subote Nehammer je ukazao brojčanom usporedbom. U petak dok je još vrijedio stari režim prelaska austrijske granice po kojem se je od putnika zahtijevalo da predoči negativni PCR korona test s austrijske granice je vraćeno tek 14 putnika, za razliku od subote kada su na snagu stupile nove znatno strože Covid-19 mjere te je ulazak u Austriju zabranjen za 1.415 osoba.

Nove, od 19. prosinca do 10. siječnja 2021. važeće mjere ograničenja ulaska u Austriju predviđaju da svi oni kojima se dozvoli ulaz u zemlju moraju u obveznu 10-dnevnu samoizolaciju, s mogućnošću prekida karantene testiranjem, ali tek nakon petog dana, uz negativan test, čije troškove mora svaka osoba sama snositi.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 22.12.2020.