Za navedeni portal osoblje restorana reklo je kako austrijski kancelar nije imao nikakve posebne zahtjeve za vrijeme ručka te da je bio odličan gost.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz sa svojom trudnom životnom suputnicom Susanne Thier uživa na odmoru u Rovinju. Tako su pojedini hrvatski mediji objavili fotografiju Kurza s osobljem rovinjskog restorana La Riva. A austrijski mediji pišu o dosad u javnosti još neviđenoj privatnoj sreći njihovog 35-godišnjeg kancelara, koji nakon ljetne gripe sakuplja energiju.

InstaIN navodi kako je političar odmor od svakodnevnih obveza pronašao u Rovinju te da je gradom i ljudima koje je susreo i upoznao navodno oduševljen. Navode i kako je Kurz obećao da će se zasigurno jednom vratiti.

“Moram priznati da je Rovinj prekrasan grad, jako mi se sviđa, a i ljudi su me pozitivno iznenadili, svi su veoma simpatični“, izjavio je Kurz tijekom ručka u restoranu “La Riva” vlasnika Zije Muratija.

Za navedeni portal osoblje restorana reklo je kako austrijski kancelar nije imao nikakve posebne zahtjeve za vrijeme ručka te da je bio odličan gost.

“Jednostavan čovjek, uopće nije komplicirao. Kada smo ga upitali za jednu fotografiju, mi smo imali zaštitne maske, no on nam je sam rekao da ih skinemo kako bi nam se vidjela lica i osmjesi“, ispričali su djelatnici za IstruIN.

Prinova stiže krajem godine

Austrijski mediji opisuju kako je njihov kancerlaru bijeloj majici, tamnoplavim kratkim hlačama i s rukom na trbuhu svoje trudne partnerice u starogradskoj jezgri Rovinja pozirao i slučajnim prolaznicima.

Krajem studenoga ili početkom prosinca prvi put postati roditelji, kako ističu mediji, Sebastian Kurz i Susanne Thier postat će prvi put roditelji.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 13.08.2021.