Anno’93, austrijsko-hrvatska krovna udruga za obrazovanje, kulturu i socijalno iz Beča obilježila je 30-tu obljetnicu osnutka.

Kao posebnost udruge “Anno ’93” istaknuta je Hrvatska dječja škola koja djeluje u sklopu ove udruge već više od 20 godina i radi po nastavnom programu Republike Hrvatske.

O počecima rada te o aktivnostima u 30 godina postojanja u kojima su izrasle Hrvatska dječja škola, folklorna, pjevačka, tamburaška, multimedijska i ostale sekcije govorio je  pred 850 gostiju utemeljitelj i predsjednik Udruge Perica Mijić.

A sve je počelo prije 30 godina u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču.

– Dijete po imenu Anno`93 začeto je u utrobi Hrvatske katoličke misije u Beču, i danas slavi 30 godina. Čestitam svim članovima ovaj jubilej i zahvaljujem Bogu da ste ostali vjerni Crkvi i hrvatskom narodu. Nastavite i nadalje njegovati tradiciju hrvatskog naroda, kazao je voditelj Hrvatske katoličke misije Beč fra Josip Koren. Zahvalio je svima koji su u tijeku svečanosti, koja je imala humanitaran karakter, dali dobrovoljni prilog za Dječji dom u Varešu, skupivši tako 2.000 eura novčane pomoći.

Proslavu je svojim dolaskom uveličao i hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić, koji je uz čestitke članovima “Anna´93” .

– Ovih 30 godina Anna`93” je nešto na što smo svi izuzetno ponosni. Posebno na Hrvatsku dječju školu koja je uvijek bila prepoznatljiva po svojoj važnosti i kvaliteti. Koja je izuzetno važna za očuvanje hrvatskog jezika i identiteta u Beču i Austriji”, naglasio je Glunčić, prenosi Glas Hrvatske.


Autor: CroExpress Datum objave: 20.11.2023.