Let britanskog TUI-a iz Paphosa (Cipar) za Manchester (Velika Britanija) prisilno je sletio u noći s ponedjeljka na utorak u zagrebačku zračnu luku zbog putnika pod utjecajem opijata koji je u letu pokušao otvoriti izlaz u slučaju nužde.

Putnici britanskog TUI-a na letu iz Paphosa za Manchester koji su u ponedjeljak, 15. kolovoza trebali oko 5 popodne poletjeti prema Manchesteru prošli su pravu dramu. Zrakoplov je zbog radnog vremena posade s Cipra poletio sa 6 sati zakašnjenja, no to je bila tek uvertira u ono što će se dogoditi na samom letu.

Na spomenutom je letu prometovao zrakoplov SmartLynxa tipa A321, a zbog problematičnog putnika posada se odlučila na prinudno slijetanje u zagrebačku zračnu luku. Prenosi portal croatianaviation.com.

Putnici su za Manchester Evening New izjavili da je putnik usred leta konzumirao bijeli prah, prema navodima mnogih radilo se o kokainu, te se molio među sjedalima na podu kabine. Prije nego što je krenuo prema izlazu za slučaj nužde, putnicima je vikao “vidimo se u raju”, a zatim je pokušao i otvoriti vrata dok je zrakoplov bio na visini krstarenja.

Među putnike se uvukla velika panika

Uznemireni putnici, među kojima su bile i brojne obitelji s malom djecom, našle su se u panici, a nekoliko je putnika srušilo dotičnog na tlo i spriječili ga u suludom naumu, pritom valja napomenuti da je upitno da li bi putnik uopće na toj visini uspio otvoriti vrata zrakoplova.

Zrakoplov je u 1 sat ujutro sletio u zagrebačku zračnu luku, a putnici su se požalili na organizaciju njihovog prihvata u Zagrebu. Naime, putnike nitko nije dočekao, te su noć proveli na podu putničkog terminala, bez hrane i pića. Tek rano ujutro putnici su prevezeni u obližnje hotele, nakon čega su dobili obavijest kako će njihov let prema Manchesteru iz Zagreba poletjeti u utorak, 16. kolovoza, u večernjim satima. Druge opcije nije bilo s obzirom na to da je radno vrijeme posade isteklo.

Iz TUI-a su se ispričali svim putnicima, i za kašnjenje i za probleme koje su doživjeli na samom letu. Navedeni putnik ispraćen je iz zrakoplova pod pratnjom policije te nije sljedećeg dana nastavio putovanje prema Manchesteru.

Zrakoplov je u utorak, u 20 sati i 30 minuta poletio iz Zagreba prema Manchesteru, gdje su putnici stigli s otprilike 26 sati kašnjenja.


Autor: CroExpress Datum objave: 19.08.2022.