Autor: Z.S. / Bleacher Report
Američki sportski portal Bleacher Report odabrao je petoricu, prema njihovom mišljenju, trenutno najperspektivnijih hrvatskih nogometaša koji igraju u HNL-u. Amerikanci naglašavaju da ‘Hrvatska nikako da prestane proizvoditi nevjerojatne mlade nogometne talente koji privlače pažnju velikih europskih klubova’. Podsjećaju da su ovog ljeta tri hrvatska wünderkinda već promijenila adresu – Alen Halilović (Dinamo – Barcelona), Robert Murić (Dinamo – Ajax) i Mario Pašalić (Hajduk – Chelsea).
Evo koga su uključili u svoj izbor!
Nikola Vlašić (16, Hajduk Split)
Podsjećaju da je Vlašić zabio za Hajduk protiv Dundalka kao najmlađi debitant u povijesti. Opisuju ga kao sjajnog tehničara impresivne taktičke inteligencije. Ono što ga posebno izdvaja, kažu, je njegova fizička sprema. Naravno, nisu zaboravili napomenuti da je mlađi Vlašić trenirao pod paskom oca Joška, koji je već stvorio jednu svjetsku zvijezdu – Blanku. Marko Pjaca (19, Dinamo Zagreb)
Amerikanci vjeruju da bi se Pjaca mogao razviti u vrhunskog playmakera. Opisuju ga kao snažnog i tehnički nadarenog .
Marko Rog (19, Split)
Kako piše BR, Rog je u NK Split došao – odnikud; odnosno, iz treće HNL. No, ovog je ljeta postao prvotimac i impresionirao tehnikom, trkom i vizijom.
Ante Čorić (17, Dinamo Zagreb)
Dinamo je za talentiranog Čorića Red Bull Salzburgu platio čak milijun eura. Uspoređuju ga sa Lukom Modrićem, Mateom Kovačićem i Alenom Halilovićem.
Andrija Balić (17, Hajduk Split)
Balić ‘ima magičan prvi dodir i prostornu inteligenciju i predodređen je za vođu na terenu’, piše BR. Ako se nastavi razvijati kao dosad, predviđaju mu razvoj u – genija.

Datum objave: 12.08.2014.