Autor: Hina/CroExpress

Kao odgovor na nedavni pokušaj Suda časti Autohtone Hrvatske seljačke stranke (A-HSS) da iz stranke izbaci njezina predsjednika Branka Borkovića zbog navodnog zanemarivanja stranačkih dužnosti, Predsjedništvo te stranke na sjednici je iz nje u ponedjeljak isključilo glavnog tajnika Alojza Horvata i još dvojicu članova osumnjičenih za više kaznenih djela vezanih za stranačko poslovanje.
U vezi s odlukom Suda časti da se Borkovića isključi iz A-HSS-a, Predsjedništvo je utvrdilo kako sud časti nije održao nijednu regularnu sjednicu, nije dostavio kodeks ponašanja ni poslovnik o svojemu radu, pa u skladu sa stranačkim statutom ne može donositi nikakve odluke.

Također, predsjedništvo je dobilo informaciju o podnesenoj prijavi protiv bivšega glavnog tajnika stranke Alojza Horvata zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela.

Osim Horvata, na prijedlog krapinsko-zagorskoga stranačkog ogranka, iz A-HSS-a je isključen i Stjepan Lojna, a na temelju pisanih izjava članova stranke o nestatutarnom ponašanju, zloporabi položaja i ovlasti te lažnog predstavljanja isključen je i Jurica Šoić.

Predsjednik A-HSS-a Branko Borković obvezan je u roku 14 dana sazvati sjednicu proširenog Predsjedništva i Glavni odbor stranke, gdje će se detaljno raspravljati o strategiji za predsjedničke izbore i izbore za sisačko-moslavačkog župana.

Datum objave: 09.09.2014.