Borna Ćorić pobijedio je u 2. kolu Cincinnatija Rafaela Nadala 7-6 (9), 4-6, 6-3. To je Borni treća pobjeda protiv Nadala i nitko osim Đokovića, a da je odigrao pet ili više mečeva, nema pozitivan omjer protiv Nadala.

Borna je krenuo sjajno, u prva četiri gema na svojem je servisu izgubio tek četiri poena. A onda je pala kiša i prekinula susret… U trenutku kad su otišli u svlačionicu Nadal je vodio 5-4. Srećom, nije dugo kišilo, prekid je trajao sat vremena i meč se nastavio. A Borna odigrao jedan od svojih najboljih mečeva…Forhendi su bili nevjerojatno precizni, servirao je odlično i vidjelo se da će Španjolac imati problema.

O, da, velikih problema. Uostalom, Španjolac nije izgubio meč protiv igrača slabije rangiranog od 150. mjesta od 2006. godine, kada ga je pobijedio Joachim Johannson. Nakon toga Nadal je protiv igrača van TOP 150 imao 47-0. Sve do Borne koji je trenutačno 152., iako znamo da pozicija ne oslikava pravo stanje, niti da je 152. pozicija pravo mjerilo Bornine kvalitete.

Prvi put u karijeri pobijedio ga je prije osam godina u Baselu kada je imao 17 godina i tek tražio svoje mjesto pod suncem, drugi put u Cincinnatiju dvije godine kasnije i sada kada su se svi najmanje nadali. Iza Borne je teška operacija ramena, posvetio se terapijama i oporavku i godinu dana nije odigrao meč, piše 24sata.hr.

Brusio je formu na Challengerima, gubio od neočekivanih protivnika, vidjelo se da je duga pauza ostavila trag na njemu. No, malo pomalo se podizao. Rame više nije boljelo, stigao je Challenger naslov u Parmi pa otkazao Roland Garros i Wimbledon kako bi se u potpunosti posvetio što ranijem povratku u formu. I očito je to bio pravi odabir jer ovo je bio meč u rangu njegovih najboljih u karijeri.

Bio sam izvan terena posljednje dvije godine i nisam igrao na velikim turnirima pred velikim brojem ljudi. Iskreno, nadao sam se samo da ću odigrati dobar meč, da ću pružiti dobar otpor. A na kraju sam pobijedio, to je pomalo ludo. Da, baš ludo – rekao je Borna Ćorić.


Autor: CroExpress Datum objave: 18.08.2022.