Jedan od najvatrenijih fanova hrvatske nogometne reprezentacije je Francisco Rafael Beserra Sousa, 30-godišnji Brazilac, koji je dugogodišnji navijač Vatrenih i veliki ljubitelj Hrvatske u koju se zaljubio još 1998. godine tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj.

Vatrene je Beserra po prvi put gledao i pratio uživo u Rotterdamu tijekom završnice Lige nacija, a njegovu vjernost i ljubav prema našoj zemlji nagradila je Hrvatska turistička zajednica s trodnevnim boravkom u Opatiji, perjanici Kvarnera i kolijevci hrvatskog turizma.

„Poziv Hrvatske turističke zajednice ugodno me iznenadio i samo dodatno dokazao koliko su Hrvati srdačni i ljubazni ljudi. Oduševljen sam vašim navijačima, a sada i Hrvatskom kao zemljom koju obožavam. Hvala svima na iskrenom gostoprimstvu te se izuzetno veselim novim avanturama i doživljajima, a ponajviše novim ljudima koje ću upoznati tijekom boravka u prekrasnoj Hrvatskoj“, poručio je simpatični Beserra.

Beserra će u Opatiji boraviti u društvu prijatelja Davida Fonseca Pimentela, s kojim je i pratio utakmice u Rotterdamu, a u organizaciju njihova boravka uključila se i Turistička zajednica Opatije, koja će ovom dvojcu osigurati razgledavanje grada i sudjelovanje na popularnoj RetrOpatiji, kao i druge aktivnosti dosljedne pravih i istinskih ljubitelja Hrvatske.

„Drago nam je što smo imali priliku ugostiti Rafaela i njegova prijatelja Davida. Uvjerili smo se da je riječ o pravom zaljubljeniku u našu zemlju koji je svojim trudom, vjernošću, upornošću, ali i znanjem o Hrvatskoj zaslužio ovu simpatičnu i prigodnu nagradu. Sigurni smo kako će Rafael od sada još više pričati o Hrvatskoj, našim ljudima i kulturi te će kao takav biti pravi promotor hrvatskog turizma“, poručili su iz Hrvatske turističke zajednice.


Autor: HTZ Datum objave: 10.07.2023.