Autor: IKA

Sredstvima prikupljenim u akciji ‘Spremni za dobro’, koju je na nacionalnoj razini organizirao Hrvatski Caritas te sredstvima od donacija fizičkih osoba, Caritas Zagrebačke nadbiskupije je prigodom početka školske godine 2014./2015. pri kupnji školskih knjiga i pribora ukupnim iznosom od 51.620,00 kuna pomogao 194 djece iz 131 socijalno ugrožene obitelji s područja Zagrebačke nadbiskupije. 
Kroz ‘Susret solidarnosti’, koji je održan u subotu 23. kolovoza u prostorijama pastoralnog centra župe sv. Leopolda Bogdana Mandića, novim torbama, pernicama, školskim potrepštinama, odjećom i slatkišima zagrebački Caritas je pomogao u opremanju 97 prvašića. 
Početkom rujna isplatom novčanih sredstava u iznosu od 350,00 kuna po djetetu pomoć u opremanju školaraca primilo je još 97 djece koje su župni Caritasi prepoznali i preporučili kao najugroženije i najpotrebnije, te obitelji iz evidencije Caritasove socijalne službe, priopćeno je iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. 
‘Vjerujemo da smo i ovom akcijom makar malo olakšali roditeljima koji nemaju dovoljno sredstava kako bi svoju djecu svim što je potrebno pripremili za školu’, izjavila je ravnateljica nadbiskupijskog Caritasa s. Jelena Lončar, te je zahvalila svima koji su se na bilo koji način uključili u ovu akciju te vratili osmijeh na lica brojnih školaraca. 

Datum objave: 19.09.2014.