Zbog velikog interesa za putovanja vlakovima RegioJeta u Hrvatsku, ova je kompanija već počela pripremati željezničku liniju za sljedeću godinu.

Ovo je zadnji tjedan vožnje ljetne željezničke linije RegioJeta iz Praga, Brna i Bratislave do hrvatske Rijeke. U subotu, 26. rujna, posljednja redovna linija RegioJeta do Bratislave, Brna i Praga kreće s riječkog željezničkog kolodvora, čime će biti završena prva sezona izravne željezničke linije iz Češke i Slovačke do hrvatske obale.

Ukupno su vlakovi zajedno prevezli više od 60.000 putnika u oba smjera, a njihova je vožnja postala simbol ovogodišnje ljetne sezone, obilježene mjerama protiv širenja globalne pandemije korona virusa.

Kroz pet zemalja

 

Sve linije vozile su kako je i planirano, u srpnju i kolovozu vozili su svaki dan, a u rujnu tri puta tjedno. Prosječna popunjenost vlaka bila je viša od 90%, s kapacitetom od gotovo 600 putnika po liniji.

Ovi je ujedno postala najuspješnija nova ruta RegioJeta koja je tijekom svoje rute prolazila kroz pet zemalja. Zahvaljujući uskoj suradnji s prijevoznicima HŽ (Hrvatske željeznice) i SŽ (Slovenske željeznice) te zahvaljujući suradnji s veleposlanstvima Hrvatske i Slovenije u Pragu te s Hrvatskom turističkom zajednicom, vožnja vlaka na relaciji Prag – Brno – Bratislava – Ljubljana – Rijeka i natrag pripremljena je za šest tjedana.

Većina linija iz Praga prema Rijeci bila je kompletno rasprodana, a oko polovine putnika koristilo je povezujuće autobuse u Rijeci, koji su putnike prevozili do tridesetak najpopularnijih odmorišnih odredišta na jadranskoj obali, od Makarske do Istre.

Nekoliko vrsta vagona

 

Vladao je i velik interes za paket aranžmane na moru s dva noćenja i polupansionom po posebno niskoj cijeni, uključujući prijevoz i sve usluge, a kojih je RegioJet prodao oko tisuću.

Većina putnika putovala je iz Češke, dok je približno 10 posto karata prodano je u Slovačkoj. Putnici su mogli birati između nekoliko vrsta vagona – spavaći za pojedince i za grupe, vagone bez buke, vagone sa sjedištima ili Astra vagone. Kao dodatnu uslugu putnici su mogli naručiti i prijevoz vlastitih bicikala.

Zbog velikog interesa za putovanja vlakovima RegioJeta u Hrvatsku, ova je kompanija već počela pripremati željezničku liniju za sljedeću godinu. Za sada se računa da će prometovanje početi od svibnja 2021. godine.


 

Autor: CroExpress/htz Datum objave: 24.09.2020.