Branko Koloper koji je u Šibeniku i Vodicama ranije u subotu ubio četiri osobe pronađen je mrtav nakon što je najvjerojatnije počinio samoubojstvo.

Prema prvim policijskim informacijama Koloperovo mrtvo tijelo pronađeno je nešto prije 19 sati na otvorenom prostoru nedaleko Vodica.

Pronađeno je i vozilo za kojim je policija tragala, a očevid bi trebao potvrditi je li je riječ o samoubojstvu kako se pretpostavlja, doznaje se u policiji koja nije otkrila njegov identitet.

Iz izvora bliskih istrazi Hina neslužbeno doznaje da je Koloper, vlasnik tvrtke Matkol u stečaju, u Šibeniku automatskim oružjem likvidirao bračni par Marija i Radojku Danek te Tonija Šparadu, a u Vodicama izvršnog direktora maloprodajnog lanca Djelo, Tedija Slamića.

Glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske Šime Pavić Hini je ranije potvrdio da je počinitelj sa žrtvama bio u poslovnom odnosu.

Ubijena Radojka Danek bila je stečajna upraviteljica Koloperove tvrtke Matkol, ali i šibenska gradska vijećnica iz redova HDZ-a.

Prema pisanju medija supružnici Danek i Šparada ubijeni su u šibenskim Ražinama, gdje Koloper ima proizvodni pogon. Nakon što ih je izrešetao ‘kalašnjikovom’ navodno se odvezao do Vodica gdje je pucao u Slamića ispred njegova dućana.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 30.01.2021.