Miš je, kako su pokazali rezultati, bio najprljaviji, a od prosječne zahodske ručke sadržavao je 3.448 puta više bakterija.

Novo normalno pojedine je natjeralo na dodatno dezinficiranje površina oko sebe, pranje ruku i općenito održavanje higijene. No, postoji jedno mjesto koje se nerijetke sjete očistiti. Riječ je o radnom stolu. Novo istraživanje pokazalo je kako je radni stol prljaviji nego što se misli. Točnije podloga za miša i sam miš.

MindBodyGreen prenosi istraživanje u kojem je anketirano 900 radnika. Anketu je provela Cinch Home Services, tvrka za osiguranje i popravak uređanja kako bi saznali o rutini anketiranih pri održavanju čistoće radnog stola. U laboratorij su poslali uzorke klica priklupljene s različitih površina u kućnim uredima. Miš je, kako su pokazali rezultati, bio najprljaviji, a od prosječne zahodske ručke sadržavao je 3.448 puta više bakterija.

Poprilično velik broj klica pronađen je na slušalicama i monitorima također. Znanstvenici su napomenuli kako je potrebno najmanje jednom tjedno očistiti sve u uredu.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 11.05.2021.