U srijedu, 1. studenoga, na dan Svih svetih, članovi Hrvatske katoličke misije Koblenz okupili su se kako bi zajedno odali počast svojim preminulima.

Ovaj poseban dan započeo je svetom misom u čast svih pokojnih. Vjernici su se okupili u crkvi kako bi zajedno molili za duše svojih preminulih voljenih, ali i za sve pokojne iz svoje zajednice i obitelji.

Nakon mise, vjernici su se uputili pred crkvu, gdje se održala posebna molitva za sve pokojne iz njihove zajednice. Uz bistu zaštitnika misije, bl. kardinala Alojzija Stepinca, prisutni su se zajedno pomolili za sve one koji su preminuli i ostavili neizbrisiv trag u srcima svojih bližnjih.

Nakon molitve, na središnjem križu groblja, okupili su se kako bi se pomolili za duše svih svojih dragih pokojnika kojima nisu mogli posjetiti grobove tog dana. Ovo je bila prigoda da se s posebnom ljubavlju prisjete svih onih koji su preminuli, ali čijim grobovima nisu mogli otići zbog udaljenosti.

Uz glavni križ groblja upalili svijeće u znak sjećanja i počasti preminulima. Ova gesta osvijetlila je tamne staze groblja i poslužila kao simbol svjetla koje nikada ne blijedi, baš kao što ljubav prema preminulima ostaje vječna.

Ovaj dan Svih svetih i svi obredi koje su članovi Hrvatske katoličke misije Koblenz obavili naglašavaju važnost sjećanja na preminule i zajedničke molitve za njihove duše. Neka svjetlo njihovih svijeća i molitava nastavi svijetliti putem njihovih uspomena u srcima svih vjernika.


Autor: CroExpress Datum objave: 02.11.2023.