Crikvenica će od 24. do 26. lipnja biti grad domaćin Svjetskom prvenstvu mažoretkinja koje će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani, prema pravilima Svjetske asocijacije WAMT.

Na prvenstvu sudjeluje oko 2.000 mažoretkinja zajedno s pratnjom, delegatima, sucima i predstavnicima. Crikvenicu će posjetiti više od 50 timova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke, Južnoafričke Republike, Španjolske i Kirgistana. Timovima sudionicima će se pridružiti i delegati zajedno sa sucima iz Južnoafričke Republike, SAD-a, Kanade, Filipina, Cipra, Španjolske, Malte i Švicarske. Natjecatelji će se predstaviti s oko 500 koreografija kojima će se boriti za titule svjetskih prvaka u pet dobnih razreda.

Crikvenica je od 24. do 26. lipnja grad domaćin Svjetskom prvenstvu mažoretkinja
Foto: TZ Grada Crikvenice

Očekuje nas bogati program tijekom kojega ćete moći vidjeti najbolje mažoretkinje svijeta.

U jutarnjem programu u subotu i nedjelju nas očekuju discipline akrobatsko – gimnastičkog stila sa štapovima i pom pomima, dok nas u poslijepodnevnim satima očekuju discipline plesno – tradicionalnog stila.

TZ Grada Crikvenice

Ovim vas putem pozivamo da dođete, zabavite se i podržite najbolje mažoretkinje svijeta, među kojima su i Crikveničanke Dina Jurić i Sara Peričić, članice Plesnog kluba „Fiume“, koji je ujedno i organizator prvenstva. Dina i Sara na domaćem terenu brane prošlogodišnje osvojene titule svjetskih prvakinja.

Čekamo vas!

Organizator: Plesni klub „Fiume“

Pokrovitelji: Primorsko – goranska županija, Grad Crikvenica, TZG Crikvenice, „Eko – Murvica“ d.o.o.


Autor: TZ Grada Crikvenice Datum objave: 22.06.2022.