Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić zadovoljni su ishodom ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine koji je održan u nedjelju u Frankfurtu.

Ždrijeb je odlučio da će hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj igrati u skupini D u društvu Walesa, Armenije, Turske i Latvije.

“Možemo biti zadovoljni skupinom, uglavnom smo izbjegli reprezentacije koje smo željeli izbjeći, pogotovo iz druge jakosne skupine. Iz četvrte jakosne skupine izvukli smo Tursku koja je možda najnezgodnija momčad, ali naravno da smo favoriti skupine. Igrat ćemo protiv Walesa koji nam je poznat iz prošlih kvalifikacija za Euro, jedini problem koji se može pojaviti su daleka putovanja. Optimisti smo, ali respektiramo naše protivnike, ne smijemo se opustiti i moramo napraviti dobru analizu protivnika, pogotovo Latvije i Armenije, koje nam nisu poznate”, kazao je Dalić.

S Dalićem se slaže i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

“Zadovoljni smo ždrijebom, bitno je da smo iz drugog i trećeg pota izbjegli najteže reprezentacije, iz četvrtog smo dobili Tursku koja je vrlo kvalitetna reprezentacija. Uvažavamo sve protivnike u skupini, ali vjerujem u našu reprezentaciju. Ako budemo na željenoj razini, sigurno možemo napraviti dobar rezultat i kvalificirati se na Europsko prvenstvo u Njemačkoj”, dodao je Kustić.

Vatreni igraju u skupini s pet reprezentacija zbog sudjelovanja na Final Fouru Lige nacija u lipnju sljedeće godine, baš kao i preostali sudionici Italija, Španjolska i Nizozemska.

U kvalifikacijama će sudjelovati 53 reprezentacije koje će loviti 23 mjesta za Euro, a Njemačka se kao organizator završnog turnira automatski kvalificirala i stoga ne sudjeluje u ždrijebu. Zbog suspenzije, u kvalifikacijama neće sudjelovati niti Rusija.

Utakmice u skupinama igraju se prema kalendaru utakmica europskih kvalifikacija od ožujka do studenog 2023. godine.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024 sa reprezentacijama Walesa, Armenije,Turske i Latvije,  odlučio je ždrijeb u Frankfurtu

Hrvatska nogometna reprezentacija bila je jedan od nositelja u ždrijebu, a “Vatreni” će igrati u jednoj od skupina s pet reprezentacija zbog sudjelovanja na Final Fouru Lige nacija u lipnju sljedeće godine.

U kvalifikacijama će sudjelovati 53 reprezentacije koje će loviti 23 mjesta za EURO, a Njemačka se kao organizator završnog turnira automatski kvalificirala. 

Rusija zbog suspenzije neće sudjelovati u kvalifikacijama.

Reprezentacije koje sudjeluju u kvalifikacijama bit će raspoređene u deset kvalifikacijskih skupina – sedam skupina sa po pet momčadi i tri skupine sa po šest momčadi. Deset pobjednika skupina i deset drugoplasiranih izravno će se kvalificirati na završni turnir. Tri preostala mjesta popunit će timovi koji se kvalificiraju kroz play-off u ožujku 2024.

Utakmice u skupinama igraju se prema kalendaru utakmica europskih kvalifikacija od ožujka do studenog 2023. godine.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 09.10.2022.