Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Saudijsku Arabiju u Rijadu sa 1-0 pogotkom Andreja Kramarića u 82. minuti, a izbornik Zlatko Dalić je nakon utakmice istaknuo da je utakmica bila korisna u procesu adaptacije na vremenske uvjete kakvi će vladati i za vrijeme Svjetskog prvenstva u Katru.

“Mučili smo se jako puno u utakmici, ali dobro nam je došla. Bilo je teško vrijeme, posebno prvo poluvrijeme. Igrači nisu imali ni energije ni svježine, što je razumljivo. Bilo je preko 30 stupnjeva, ali to nas čeka u Katru. Tako da nam je dobro došla utakmica da se adaptiramo”, izjavio je Zlatko Dalić za HRT.

“Kasnije, što je utakmica odmicala bilo je malo svježije, mi smo se dizali i na kraju pobijedili, ali nismo igrali dobro. Imali smo sreće u nekim situacijama, kad nismo primili gol. Znam Saudijsku Arabiju, nisu loša ekipa, imaju par dobrih igrača”, dodao je izbornik hrvatske reprezentacije.

Dalić nije želio ulaziti u pojedinačnu analizu nastupa, ali je istaknuo ono što je bilo pozitivno. 

“Sretni smo da je Brozović odigrao 70 minuta i da nije bilo nikakvih problema, da smo se koliko- toliko priviknuli na ovu vrućinu, sparinu i da je Vida odigrao stotu utakmicu.”

Dalić je iskoristio svih šest zamjena, a u drugom poluvremenu su oko pola sata odigrali Luka Modrić i Ivan Perišić, dok su cijelo poluvrijeme dobili Mislav Oršić i Mateo Kovačić.

Dalić je istaknuo kako je iskoristio prigodu te nastupe osigurao prvenstveno igračima kojima je nedostajalo minutaže prije svjetske smotre.

“Htjeli smo svima dati neku minutažu, da svaki od igrača dobije nekakav stimulans, pogotovo Luka, Perišić, Kovačić. Dali smo minutažu i onima koji su manje igrali. Pokušali smo neke i sačuvati, poput Gvardiola s njegovim problemima koje ima. Nije to bila sjajna predstava, bilo je sreće u nekim trenucima, ali dobili smo i znamo što nas čeka”, rekao je Dalić.

Izbornik je istaknuo da je Vlašić izašao iz igre jer je dobio udarac, ali da su svi igrači zdravi i spremni za Svjetsko prvenstvo pa i Marko Livaja koji je do sada bio na poštedi.

“Livaja će, ako ne sutra, onda u petak biti u punom treningu. Da je trebalo danas, on bi igrao, ali nije ga trebalo forsirati, jer smo mogli samo pogoršati situaciju.”

Dalić je rekao da ovo nije bila utakmica koja bi mu iskristalizirala sastav koji će poslati u dvoboj protiv Marokanaca 23. studenoga.

“Ovo nije bila utakmica da nešto probamo. Bila je da odigramo, da se istrčimo i priviknemo. Sve znamo. Nismo danas ni prekide radili. Kako mi gledamo suparnike, tako i oni nas. Ne pamtim kad je Hrvatska napravila toliko tehničkih pogrešaka, ali to je sve zbog umora. Nije bilo baš najpametnije da igramo danas, ali sutra bi već bilo prekasno. Ovo je bilo jedino rješenje, jer smo htjeli dobiti četiri dana treninga za pripremu”, zaključio je hrvatski izbornik.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 16.11.2022.