Eto, i koronu sam preživio… Počelo je vrlo neobično. U jednoj sekundi sam osjetio izuzetnu zimnicu. Skoro da me nije srušilo na pod. Izmjerio sam temperaturu – 36.5. Izmjerio tlak 220/120! Inače nemam visoki tlak.

Legao sam u krevet i napravio svoje antistresne vježbe (TRE)… Tlak je uskoro pao na 160/100 ali je i dalje bio visok. Opet sam ponovio vježbe i tlak je došao u normalu nakon sat vremena. No, nisam “bio svoj”.

Počelo mi lomiti kosti i mišiće, kao u najgoroj gripi. Napravio sam test i pojavila se blijeda crta. Rekli su mi da je to korona… Kasnije je i PCR test pokazao da sam pozitivan.

Prve dane sam bulaznio budan… Ono, svjestan si svega i čuješ sam sebe kako pričaš gluposti. Temperaturu nisam imao… Najgora je bila fizička bol. Sve kosti i mišići su me boljeli, kao da me je tenk pregazio. Miris i okus nisam ni na tren izgubio, a temperatura mi nije prelazila 37.5. Većinom je bila ispod 37.

Izgubio sam glas i mučila me strašna kihavica i kašalj. Tlak više nije rastao. Držalo me to punih 5 dana i onda počelo popuštati. Sad me je sve boljelo od dugotrajnog ležanja u krevetu.

Danas je točno tjedan dana od prvih simptoma i pozitivnog kućnog testa. Još kašljem. Sve me boli od ležanja. Nedostaje mi dobra masaža, no još sam u karanteni. Još dan-dva i okrenut ću i tu životnu stranicu.

Sanjao sam svašta u tom bunilu. Neki bi iz tih snova svašta tumačili, no ja odbijam “tumačiti snove”. Bulaznio sam budan, pa je razumljivo da sam bulaznio i u snovima. Ipak, upamtio sam jedan san koji bi mnoge “tumače snova” uznemirio… Mene je taj san razveselio.

U nekim biblijskim čitanjima ima priča o nekom tumaču snova koji je tumačeći nekom njegov san rekao čovjeku da će umrijeti i ovaj je zaista umro. A Gospodin mu reče: “Zasto si ubio čovjeka”? Moć sugestije je velika, moć sugestivne manipulacije svakodnevna. A ja u tom jednostavno odbijam sudjelovati. Pa ako mi je u san došla zgodna mlada dama, ja ću joj se razveseliti jer je fakat super da mi i u ovim godinama u san dolaze mlade dame.

Ima li bolji test da sam živ? Želim vam lijep današnji dan!


Autor: CroExpress Datum objave: 21.03.2022.