Autor: Hina/CroExpress

Zbog te velike i važne obljetnice Opatije, koju se naziva i kolijevkom europskog i hrvatskog turizma, ove godine nije bilo uobičajenog natječaja za izbor destinacije-domaćina DHT-a nego je odlučeno da to bude baš Opatija.

Organizatori Dana hrvatskog turizma 2014. su Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska turistička zajednica (HTZ), ali ne i Hrvatska radiotelevizija (HRT) koja je to također bila zadnjih godina.

Iz Ministarstva ističu da je za organizaciju i provedbu DHT-a te odabir medijskog pokrovitelja osnovan organizacijski odbor, kao i da pregovaraju sa svim televizijama.
Osim tih, promjena će biti i u samom programu te dodjelama nagrada na DHT-u, što je ministar turizma Darko Lorencin dao naslutiti već zadnjeg dana održavanja lanjskih DHT-a u Zadru.

Ono što je za sada sigurno je da će se u sklopu programa DHT-a održati tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade te dodjela godišnjih nagrada najboljim destinacijama, a očekuje se i sličan broj sudionika kao prije, 1.500 do 2.000, što to okupljanje čini jednim od najvećih strukovnih i poslovnih godišnjih skupova u Hrvatskoj.
Opatija će time ujedno biti i drugi put domaćin DHT-a, što je prvi put bila u jesen 2008.

Datum objave: 12.07.2014.