Autor: Hina/CroExpress

Izgradnja Hrvatskoga doma u tom povratničkom naselju trebala bi pridonijeti značajnijem povratku Hrvata, ocijenila je Krstičević i najavila da će različiti kulturni programi – od knjižnice, folklora do glazbenih sekcija i pjevačkih skupina, oživjeti i oplemeniti cijeli bugojanski kraj.

‘Republika Hrvatska i Državni ured za Hrvate izvan RH od samog su početka pružali punu potporu ovom projektu. Mi u Državnom uredu vjerujemo kako je upravo suradnja i zajedništvo najbolji put za uspješnu realizaciju konkretnih i strateški važnih projekata’, rekla je Krstičević.

Dodala je kako su sva ulaganja Republike Hrvatske u projekte i programe od interesa za bosanskohercegovačke Hrvate istodobno i ulaganja u cijelu Bosnu i Hercegovinu. Također je naglasila da su trajna skrb i povezivanje s Hrvatima u BiH, potpora njihovom povratku i ostanku na tim prostorima te očuvanje konstitutivnosti i ostvarenje njihove pune ravnopravnosti strateški interes Republike Hrvatske.

Projekt vrijedan oko 600.000 kuna najvećim je dijelom financirala hrvatska vlada. U prošlogodišnjem proračunu RH je za projekte potpore Hrvatima u BiH izdvojeno 300.000 kuna za izgradnju tog doma.

Datum objave: 20.07.2014.