Nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom, Hannover Messe 2022 pokazao je kako napreduje proces industrijske transformacije te da industrija ima odgovore na izazove zaštite klime i energetske sigurnosti.

Sektor za industriju i održivi razvoj HGK organizirao je posjet delegacije hrvatskih tvrtki sajmu Hannover Messe 2022, koji se odvijao od 30. svibnja do 2. lipnja. S više od 75.000 posjetitelja i 2500 izlagača, Hannover Messe još jednom se pokazao kao snažan pokretač poslovanja, trendova i inovacija.

Od rješenja velikih razmjera kao što je digitalizacija razvojnih i proizvodnih procesa u proizvodnji automobila, preko algi kao zamjene za plastiku, do ciljane upotrebe softvera za snimanje i smanjenje otiska CO2, Hannover Messe ponudio je široku sliku tehnoloških mogućnosti za industriju danas i sutra. Posjetitelji sajma naučili su kako mogu koristiti automatizaciju i digitalizaciju za smanjenje potrošnje energije u svojim tvornicama i proizvodnim pogonima, kako bi mogli napajati svoju proizvodnju koristeći električnu energiju iz vodika te kako mogu izgraditi otpornost u svojim opskrbnim lancima.

Delegacija hrvatskih tvrtki posjetila je prestižni sajam Hannover Messe 2022
Foto: HGK

U hrvatskoj delegaciji koja je posjetila sajam sudjelovalo je dvanaest predstavnika osam hrvatskih tvrtki koje su zainteresirane za razvoj i primjenu zelene vodikove ekonomije. Stoga je u fokusu delegacije bio posjet dijelu sajma posvećenom vodikovim tehnologijama – Hydrogen & Fuel Cells Europe, koji s više od 200 izlagača predstavlja vodeći sajam o vodiku i gorivnim člancima.

Članovima hrvatske gospodarske delegacije odlazak na sajam otvorio je priliku za networking, razmjenu znanja i ideja te organiziranje B2B sastanaka s izlagačima. Također, drugog dana sajma, na svom štandu ugostili su nas predstavnici tvrtke Končar d.d., čiji je predsjednik Uprave Gordan Kolak predstavio planirane projekte i naglasio mogućnost povezivanja i međusobne integracije tvrtki u ekosustav zelene tranzicije.

Sljedeći Hannover Messe održat će se od 17. do 21. travnja 2023. godine.


Autor: HGK Datum objave: 08.06.2022.