Delegacija Sveučilišta u Splitu, koju su činili docenti i studenti, ponosno posjetila Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Njemačkoj.

Veleposlanik Gordan Bakota, ugledni diplomat i domaćin ovog susreta, srdačno je dočekao goste iz Hrvatske.

Tijekom susreta, veleposlanik Bakota istaknuo je važnost povezivanja i umrežavanja u području kulture i znanosti između Njemačke i Hrvatske. Naglasio je da su kulturne i znanstvene veze ključne za jačanje bilateralnih odnosa između ove dvije zemlje te da će Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Njemačkoj nastaviti podržavati takve inicijative.

Delegacija Sveučilišta u Splitu izrazila je svoje duboko zadovoljstvo susretom i istaknula svoju spremnost za daljnju suradnju s Njemačkom na području visokog obrazovanja, istraživanja i kulturne razmjene.

Ovaj susret predstavlja važan korak prema jačanju veza između Njemačke i Hrvatske te će pridonijeti razvoju obrazovanja, kulture i znanosti na obje strane. Delegacija Sveučilišta u Splitu izražava svoju zahvalnost veleposlaniku Bakoti i Veleposlanstvu Republike Hrvatske na gostoprimstvu te se raduje budućim projektima i suradnji.


Autor: CroExpress Datum objave: 15.09.2023.