Autor: Zoran Stupar
Odgođena je deložacija obitelji Hajdarpašić koja je ovog jutra trebala biti deložirana iz svog doma. Kako piše Živi zid, obitelj je ‘jedna od brojnih žrtava lihvarskih kredita’. Kamatari su, tvrdi se, na prijevaru povećali ukupan dug od 15.630 eura za još 10.000 eura, time podigli mjesečnu ratu kredita sa 260 na 424 eura, što obitelj nije bila u stanju vratiti. Deložaciju je naložio Općinski građanski sud u Zagrebu po sucu Željku Kevilju. Ovrhovoditelj je tvrtka T.H.R. Zagreb d.o.o.

Aktivisti živog zida počeli su se okupljati u stanu obitelji Hajdarpašić još u srijedu uvečer. Kako javljaju, policija od jutra čuva ulaz u zgradu kako nitko ne bi mogao naknadno doći braniti obitelj od deložacije.

Deložacija je trebala započeti u 10 sati. No, još se nitko sa suda još nije pojavio, objavili su aktivisti, koji očekuju službenu odgodu. Obitelj je tražila izuzeće suca jer, kako je rekao Damir Trnačić, jedan od aktivista, sumnjaju da je sudac koji je deložaciju naložio u sukobu interesa. 

U podne je objavljeno da  se policija povukla, a deložacija odgođena, ali samo par minuta kasnije policija se vratila. ‘Ovakvo što još nismo imali u praksi’, objavili su aktivisti.
Nešto nakon 13 sati objavljeno je da je deložacija odgođena.

Datum objave: 25.09.2014.