Predsjednik Demokrata i kandidat za zamjenika gradonačelnice Zagreba Mirando Mrsić pozvao je u subotu ministra zdravstva Vilija Beroša da podnese ostavku te ustvrdio da se putem “amaterske i nefunkcionalne platforme” cijepise.zdravlje.hr provodi “pandemijsko profiterstvo”.

“Još prije neki dan ministar zdravstva Beroš je najavio da će građanima poskupiti zdravstvene usluge da pokrpa rupe u svom sustavu, a ovih dana se vidi da isti taj novac građana troši na privatne firme svojih poznanika”, ustvrdio je Mrsić.

Smatra kako bi ministar u svakoj drugoj zemlji odgovorno odstupio s dužnosti, ali ne i u Vladi Andreja Plenkovića, za koju navodi kako “očito nastavlja s modelom funkcioniranja kao u vrijeme Ive Sanadera”.

“Ministre Beroš, vrijeme je za ostavku. Brojke zaraženih koronavirusom divljaju, na dnu smo ljestvice procijepljenosti, povlašteni se cijepe preko veze, bolnice nemaju lijekova, niste ni prstom maknuli oko reforme zdravstva, najavljujete poskupljenja usluga, a novac se troši na vaše poznanike i propale internetske platforme. To malo dostojanstva što vam je ostalo usmjerite u jedino što je ispravno – vlastitu ostavku”, stoji u Mrsićevu priopćenju.

Ističe kako od Vlade i ministra žele čuti plan i način kako će povećati procijepljenost te obuzdati rast zaraženih.

“Umjesto toga Vlada HDZ-a nam je u režiji ministra zdravstva ponovno priredila sto puta viđeni scenarij – mutne poslove kojima se ponovno bavi policija”, stoji u priopćenju Miranda Mrsića, predsjednika Demokrata koji je kandidat za zamjenika Anki Mrak-Taritaš, kandidatkinji GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba.


Autor: CroExpress Datum objave: 17.04.2021.