Hrvatski velikani igraju humanitarne utakmice protiv ukrajinskih velikana a prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć Ukrajini.

Prvi od dva humanitarna susreta koja se igraju u Hrvatskoj s ciljem da pomognu ratom ugroženima u Ukrajini igra se u Zagrebu između Dinama i Dynamo Kyiva u četvrtak 28. travnja s početkom u 18:00 sati. Stadionu Maksimir će za gledatelje otvoriti tribine zapad dolje i sjever dolje. GNK Dinamo će nastupati u kombiniranom sastavu prve i druge ekipe koju će voditi trener Damir Krznar.

Cijene ulaznica za humanitarnu utakmicu Dinamo – Dynamo Kyiv: tribina sjever dolje 50 kuna i tribina zapad dolje 50 kuna.
Sav prihod od ulaznica namijenjen je kijevskom klubu koji će novac proslijediti ukrajinskim izbjeglicama.
Osobe ukrajinske nacionalnosti koje se zbog ratne situacije nalaze na području Hrvatske i žele doći na utakmicu mogu predočenjem osobnog dokumenta preuzeti svoju besplatnu ulaznicu.

Foto: GNK Dinamo Zagreb

Hajduk – Šahtar

Pod geslom “Nogomet za mir” Hajduk i nogometni klub Šahtar iz Ukrajine odigrat će u nedjelju, 1. svibnja” na Poljudu humanitarnu prijateljsku utakmicu. Cilj utakmice je prikupljanje sredstava za pomoć djeci koja su ostala bez roditelja u ratom pogođenoj Ukrajini te im je sada potreban smještaj u Republici Hrvatskoj.

HNK Hajduk je prethodno već ustupio svoje terene za treniranje trenerima, osoblju i preko 80 ukrajinske djece koja su zbrinuta u Splitu te nam je posebno drago što će oni za vrijeme ovog susreta biti u prilici ponovno gledati svoje prvotimce.

Utakmica Hajduk – Šahtar na rasporedu je u nedjelju u 15 sati, a jedinstvena cijena ulaznice je 30 kuna. Osim kupnjom ulaznica, pomoći možete i pozivom na poseban donatorski broj kojeg ćemo objaviti nekoliko dana uoči utakmice.

Foto: HNK Hajduk Split, hajduk.hr

Autor: CroExpress Datum objave: 25.04.2022.