Počela se gušiti, a tenisač joj se odmah ispričao i želio joj je pomoći.

 

O ispadanju Novaka Đokovića u osmini finala US Opena zacijelo će se raspravljati još danima.

Naime, nakon gubitka svog servisa pri rezultatu 6:5 za Španjolca Pabla Carrena Bustu, prenose Sportske novosti, srpski tenisač je nehotice lopticom pogodio linijsku sutkinju.

Ona se počela gušiti, a Đoković joj se odmah ispričao i želio joj je pomoći.

Uslijedio je prekid meča, ali mu je glavni sudac, prema pravilima i u suradnji sa supervizorom turnira, dosudio diskvalifikaciju.

Mats Wilander, bivŠi prvi tenisač svijeta za Eurosport je ekspresno komentirao cijeli slučaj: ‘Vidimo da Novak nije imao namjeru, lopta nije bila prejaka, ovo je jako dvojbena situacija i nisam siguran je li ispravna.”

Ispravnost ovakve odluke u pitanje je dovela i Barbara Schett, bivša tenisačica i komentatorica na Eurosportu.

“Prije samo 10 dana Slovenac Aljaž Bedene pogodio je kamermana teniskom lopticom i to daleko jače i dobio je samo opomenu, nije diskvalificiran! Gdje je granica?”, rekla je Schett.

Organizatori US Opena oglasili su se priopćenjem nakon izbacivanja Novaka Đokovića s turnira.

“U skladu s pravilnikom Grand Slama, nakon namjernog i opasnog udaranja lopte ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranja loptice sa zanemarivanjem posljedica, sudac US Opena diskvalificirao je Novaka Đokovića s US Open 2020 turnira. Zbog ove diskvalifikacije Đoković će izgubiti sve bodove koje je zaradio na US Openu i bit će novčano kažnjen sumom koju je dosad zaradio na turniru, sve u vezi s uvredljivim incidentom”, piše u priopćenju.


Autor: CroExpress/SN Datum objave: 07.09.2020.