Zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar branitelja Tomo Medved izjavio je kako predsjednik Republike Zoran Milanović nastavlja trend potpuno neprihvatljive javne komunikacije, a podsjetio je i kako se se Dan pobjede godinama obilježava u više od 50 gradova i općina.

“Nastavlja se taj trend potpuno neprihvatljive javne komunikacije, retorike, optuživanja i nečeg što po meni osobno u javnom prostoru nema mjesta. Poptuno je nejasno i zaista je teško shvatiti uslijed čega se otvara ovo pitanje dva mjeseca prije obilježavanja VRO “Oluja”, još nismo započeli ni pripreme za ovogodišnje obilježavanje”, rekao je Medved nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

“Knin je gravitacijska središnja točka pobjede u Domovinskom ratu, a nemojmo zanemariti činjenicu da smo mi pobjednici u nametnutom Domovinskom ratu. U kolektivnoj svijesti hrvatskoga naroda, Knin je simbol pobjede, slika dolaska prvog predsjednika Tuđmana na tvrđavu i poruke koje je od tamo odaslao. Obveza nam je očuvati tu kulturu sjećanja i prenijeti je na druge generacije”, poručio je Medved.

Medved je podsjetio kako se Dan pobjede obilježavao u proteklih pet godina diljem Hrvatske. Ministarstvo branitelja je svake godine financiralo obilježavanje za više od 50 gradova i općina u Glini se godišnje najmanje pet puta nazoči raznim obljetnicama. 

Medved je izjavio i kako je na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a bilo govora o sastavljanju županijskih skupština i gradskih vijeća, što će biti prepušteno lokalnim organizacijama HDZ-a.

Najavio je da će se sutra održati sastanak premijera i dijela ministara sa županima i predstavnicima udruga gradova i općina o stanju broja novooboljelih od covida, mjerama koje se provode te programu nastavka procjepljivanja, a na ovom sastanku sudjelovat će veliki broj novih župana kao i novi gradonačelnik Grada Zagreba.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 08.06.2021.