“Večeras, prva dama i ja testirani smo i pozitivni smo na covid-19”, napisao je na Twitteru predsjednik prve svjetske sile.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je noću na petak da je pozitivan na covid-19, a također i njegova supruga Melanija te da ide u karantenu.

“Večeras, prva dama i ja testirani smo i pozitivni smo na covid-19”, napisao je na Twitteru predsjednik prve svjetske sile.

“Odmah počinjemo četrnaestodnevnu izolaciju i proces oporavka. Uspjet ćemo ZAJEDNO”, dodao je.

Nešto ranije Trump je za Fox News rekao da je njegova savjetnica Hope Hicks pozitivna na covid-19.

“Užasno! Prva dama i ja čekamo rezultate testa. U međuvremenu započet ćemo postupak karantene”, napisao je ranije na svom Twitteru.

Savjetnica Hicks redovito putuje s predsjednikom službenim zrakoplovom, a zajedno s ostalim višim pomoćnicima u utorak ga je pratila u Ohio na prvu predizbornu debatu te u srijedu na skup u Minnesoti.

“Provodim puno vremena s Hope, kao i prva dama. I ona je nevjerojatna”, rekao je za Fox News.

Predsjednik, koji se redovito testira, posljednjih je tjedana imao gust raspored putovanja diljem SAD-a održavajući uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga skupove s tisućama ljudi, unatoč upozorenjima zdravstvenih radnika.

Trump je bio kritiziran zbog svog odgovora na pandemiju koronavirusa koja je samo u Sjedinjenim Državama usmrtila više od 200.000 ljudi. No, on hvali svoje upravljanje korona krizom.

Demokratski kandidat za američkog predsjednika Joe Biden oštro je kritizirao Trumpa jer nema jasan nacionalni plan za rješavanje pandemije. Biden, bivši potpredsjednik koji vodi u nacionalnim anketama mjesec dana do izbora, nosi masku i izbjegava velike skupove.

Trump, kao ni njegovo osoblje, redovito ne nosi masku i često ocrnjava ljude koji ih nose.


 

Autor: CroExpress/hina Datum objave: 02.10.2020.