U Mostaru je svečano otvorena ambulanta obiteljske medicine u novoopremljenim prostorijama u Splitskoj ulici.

Središnju ambulantu, koja je nastala spajanjem triju ambulanti – Studentske ambulante Kampus te ambulanti “Stjepan Radić” i “Centar 2”, otvorili su gradonačelnik Mostara Mario Kordić i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

”Riječ je o spajanju triju ambulanti gdje od danas gravitira 10 000 pacijenata i svi studenti Sveučilišta u Mostaru i Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC)”, istaknula je ovom prilikom ravnateljica Doma zdravlja Mostar dr. Kristina Bevanda.

Po njezinim riječima, ovo će biti središnja klinika u gradu Mostaru koja će, nada se, ponuditi najbolju uslugu na razini koju pacijenti i zaslužuju. Samu realizaciju kupovine prostora, Dom zdravlja Mostar je zatvorio uz pomoć kreditnih sredstava, ali i sredstava Grada Mostara, dok je dio prenamijene i opremanja ambulante osiguran kroz grant sredstva putem natječaja Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Državni tajnik Zvonko Milas je tom prilikom kazao: Iza nas i iza naših napora su brojni završeni projekti, a jedan od njih je i ova ambulanta koja će doprinijeti podizanju kvalitete života. Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Vlada Republike Hrvatske nastoje biti potpora ovakvim i sličnim projektima i u svemu onome što Hrvatima u BiH stvara preduvjete za održivi ostanak i razvoj.”


Autor: CroExpress Datum objave: 22.02.2023.