Državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas prisustvovao je svečanom otvaranju šestog po redu susreta Hrvata u Južnoj Americi.

Na svečanom otvorenju 6. susreta Hrvata u Južnoj Americi, održanom u teatru Paragvajske narodne banke u Asunciónu prisutnima se obratio državni tajnik Zvonko Milas te svima zahvalio na kontinuiranom i neumornom radu hrvatskih zajednica u Južnoj Americi, na promicanju hrvatskog identiteta, hrvatskog zajedništva i hrvatskih vrijednosti.

Drugog dana susreta, u svom izlaganju državni tajnik Zvonko Milas detaljnije je izložio iskorake Središnjeg ureda za Hrvat izvan RH učinjene u posljednjih pet godina na području odnosa iseljeništva i domovine te najavio nove mjere i programe koji se planiraju, kao i predstavljanje Nacionalnog plana razvoja odnosa s Hrvatima izvan domovine čije usvajanje se uskoro očekuje. Mjere sadržane u navedenom Planu dodatno će olakšati i potaknuti svehrvatsko zajedništvo, očuvanje identiteta i olakšati povratak onih koji svoju budućnost vide u Hrvatskoj, prenosi Facebook stranica Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.


Autor: CroExpress Datum objave: 31.03.2022.