Dubrovački Folklorni ansambl Linđo i gradišćanski Hrvati Kolo Slavuj oduševili su publiku u bečkom kazalištu Akzent.

Pod motom „Plesnim korakom kroz Europu: Dubrovnik u susretu s Bečom“, ansambli su izveli vrhunski koncert tradicijske glazbe i plesa iz raznih krajeva Hrvatske i Gradišća.

Predstavljanju kulturne baštine prethodilo je i predstavljanje turističke ponude Dubrovnika za medije i turističke agencije, koje su organizirali Turistička zajednica grada Dubrovnika, predstavništvo HTZ-a u Austriji i VRH Beč. Na događaju su se obratili i direktor Predstavništva HTZ-a Branimir Tončinić, izaslanik veleposlanika, opunomoćeni ministar Silvio Kus te ravnatelj Linđa Vlaho Kljunak, koji je ansambl predstavio kao važan dubrovački kulturni brand.

Nakon kulturnog predstavljanja, svi uzvanici su uživali u nastavku večeri i koncertu koji je organiziran u suradnji s Hrvatskim centrom – Schwindgasse. Ansambl Linđo pod vodstvom novog umjetničkog direktora Andrije Ivančanina priuštio je publici nezaboravan umjetnički doživljaj, koji je dodatno osvježio novi sastav ansambla. Ovaj koncert potvrđuje da se kulturna baština Hrvatske i Gradišća nastavlja njegovati i razvijati u svijetu, te da Linđo i Kolo Slavuj pronose glas o svojoj kulturi širom Europe.


Autor: CroExpress/Croatian Embassy in Austria Datum objave: 30.03.2023.