Hrvatska katolička župa Frankfurt će biti domaćin trodnevne duhovne obnove od 20. do 22. listopada, koja će okupiti hrvatske iseljenike i posebno mlade Hrvate koji tragaju za dubljim duhovnim iskustvom.

Događaj će započeti u petak, 20. listopada, u 19 sati, kada će se u crkvi svetog Ante održati prvi dio programa Hrvatskog nadzemlja. Ova skupina mladih katolika iz Dalmacije, poznata po svojim kreativnim i humorističkim pristupima, ima za cilj informirati mlade o katoličkoj vjeri i stavovima Crkve na način koji je blizak njihovom srcu.

U subotu, 21. listopada, program će nastaviti s misom i klanjanjem također u crkvi svetog Ante, pružajući sudionicima priliku za duhovno preporod i razmišljanje. Druženje i zajedničko razmišljanje bit će ključni elementi ovog dana.

Svečani završetak događaja predviđen je za nedjelju, 22. listopada, s misom u katedrali koja će početi u 12 sati. Ova svečana misa okupit će sve sudionike kako bi zajedno zahvalili na trodnevnom duhovnom iskustvu.

Hrvatsko nadzemlje, kroz svoj kreativni pristup, ima za cilj pokazati mladima da je Katolička Crkva partner i potpora mladim ljudima, te da se bavi aktualnim temama koje su im bliske. Nakon duhovnog programa, slijedi zajedničko druženje koje će omogućiti sudionicima da se bolje upoznaju i izgrade trajne prijateljstva.

Ova trodnevna duhovna obnova u Frankfurtu pružit će priliku mladim Hrvatima da se povežu, duhovno obnove i stvore nezaboravne trenutke zajedništva.


Autor: CroExpress Datum objave: 17.10.2023.