Dijete je na intenzivnoj, priključeno na respirator, a ozljede su toliko teške da ima vrlo male šanse da preživi.

U Klaićevu bolnicu u Zagrebu, u srijedu je prevezena dvogodišnja djevojčica koja ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave, osobito na koži, gdje se jasno vide tragovi gnječenja. Ozljede su, kako javlja 24sata, ekstremne i brutalne, a djetetu je, uz to, tijelo puno modrica različite starosti.

Dijete je na intenzivnoj, priključeno na respirator, a ozljede su toliko teške da ima vrlo male šanse da preživi.

Šokirani smo i zgroženi. Ovako nešto nikad nismo vidjeli u našoj bolnici”, reklo je novinarima osoblje Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj.

Liječnici, osim što su u potpunom šoku zbog djetetova stanja, ne mogu shvatiti mehanizam ozljeda, odnosno nije im jasno što se dogodilo da je dijete došlo u ovakvom stanju. Sumnjaju da je dijete premlaćeno i da su ozljede posljedice toga i, možda, pada. No gotovo je sigurno da samo pad ne bi mogao prouzročiti ovako teške ozljede.

Uz sve, vidljivo je da je dijete zanemarivano jer po cijelom tijelu ima šugu (svrab) koja nije liječena. Samo je izgrebalo cijeli trbuščić zbog neizdrživog svrbeža, a ova kožna bolest upućuje na to da je curica živjela u lošim higijenskim uvjetima.

Djevojčica, koja je iz okolice Nove Gradiške, najprije je u srijedu ujutro dovezena u Opću bolnicu Nova Gradiška. Ondje su je liječnici reanimirali i intubirali, a s obzirom na težinu ozljeda poslijepodne su je prevezli u Klaićevu i u tom trenutku bila je u komi.

Dan kasnije u Klaićevoj joj se stanje još više pogoršalo. Obaviještena je i policija te se u četvrtak prijepodne u Klaićevoj čekao njihov dolazak.

Dijete u bolnicu donijela majka

Novinari su kontaktirali i ravnatelja OB-a Nova Gradiška, dr. Josipa Kolodzieja, koji je rekao da je dijete u bolnicu donijela majka, a pritom je rekla da je palo i ozlijedilo se. “Ozljede su bile teške posebno glave, ali bilo ih je i po cijelom tijelu. Nakon što smo pružili prvu pomoć, zbog tih teških ozljeda glave i mozga odlučili smo dijete prebaciti u Klaićevu bolnicu u Zagreb. Ovaj slučaj prijavili smo policiji”, rekao je dr. Josip Kolodziej.


U policiji potvrđuju da imaju saznanja o ovom nemilom događaju. “Upoznati smo sa slučajem, no u ovom trenutku ne možemo ništa reći o tome kako su ozljede djeteta nastale. U tijeku je krim istraživanje koje bi trebalo dati odgovor na to je li netko ozlijedio dijete i na koji način”, rekao je Damir Brezić, službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.


Autor: CroExpress Datum objave: 02.04.2021.