U napadu nožem u Njemačkoj jučer, 5. prosinca, ubijena je 14-godišnjakinja, dok je 13-godišnjakinja teško ozlijeđena u trenutku kada su išle prema školi.

Policija je priopćila da je osumnjičeni došao iz izbjegličkog kampa u gradić Illerkirchberg koji se nalazi na jugu zemlje. Napad se dogodio u jutarnjim satima, a učenica je preminula u bolnici.

Uhićen je 27-godišnjak koji je tražitelj azila iz Eritreje. Pronađen je prilikom pretresa jedne zgrade, a kod sebe je u trenutku pronalaska imao nož za kojeg se sumnja da je njime počinio napad. Privedena su još dva muškarca.

Osumnjičeni se nalazi u bolnici pod policijskom stražom i nije navedeno zbog kakvih ozljeda je hospitaliziran. Policija je poručila građanima da napad ne koriste za podsticanje sumnji na strance i tražitelje azila. Prema riječima glasnogovornika policije Wolfganga Juergensa, sve povezano s ovim slučajem je još potpuno nejasno, prenosi dnevnik.ba.

BBC, pozivajući se na izvještaje lokalnih medija, objavio je da 13-godišnjakinja nije životno ugrožena i da se oporavlja od ozljeda.

Markus Haeussler, gradonačelnik Illerkirchberga koji ima manje od 5.000 stanovnika, izjavio da su svi u šoku. Ministrica vanjskih poslova Njemačke Nancy Faeser je navela da su je “užasne vijesti” potresle.


Autor: CroExpress Datum objave: 06.12.2022.