PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

EU

'NE TREBAMO NEONACISTE ZA SIGURNOST NJEMAČKE' Ministar unutarnjih poslova Bavarske žestoko protiv 'građanskih patrola' u Ambergu

Foto: NPD Nürnberg

Foto: NPD Nürnberg

Podsjetimo, krajnje desna stranka NPD na svom je Facebooku ogranka u Nürnbergu objavila fotografije četvorice muškaraca koji šeću Ambergom, u vestama s natpisom 'Mi stvaramo sigurna područja'.

Autor: CroExpress

Ministar unutarnjih poslova Bavarske, Joachim Herrmann (CSU), najavio je da će policija pokušati spriječiti osnivanje skupina građana koje patroliraju gradom Ambergom, nakon niza napada četvorice tražitelja azila na prolaznike u subotu uvečer.

Podsjetimo, krajnje desna stranka NPD na Facebooku ogranka u Nürnbergu je objavila fotografije četvorice muškaraca koji šeću Ambergom, u vestama s natpisom 'Mi stvaramo sigurna područja'. Riječ je o reakciji na nasilne ispade pijanih azilanata koji su u subotu uvečer u divljačkom pohodu ozlijedili 12 prolaznika, a 17-godišnji mladić morao je biti i hospitaliziran.

'Ne trebamo neonaciste za sigurnost naše zemlje', kazao je Herrmann te dodao da će policija pokušati spriječiti osnivanje civilnih 'zaštitničkih' skupina.

Što se tiče četvorice napadača, Herrmann je kazao da jedan može biti odmah deportiran jer mu je azil odbijen, a kod drugih proces još uvijek traje. Ako budu osuđeni na zatvor zbog napada, to bi bio razlog da se što brže završi njihov boravak u Njemačkoj, kazao je za BR.

04.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.